Головна Новини Суспільство події Кабмін хоче забезпечити накопичувальною пенсією деяких працівників: хто її отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін хоче забезпечити накопичувальною пенсією деяких працівників: хто її отримає

Програма стартує у 2023 році

26 листопада 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

Відомство, що опікується питаннями соціальної політики в нашій країні, розробило проєкт постанови уряду в якому йдеться про запроваджені соціальні пакети, які мають бути передбачені для представників певних професій. Такий план почне працювати у 2022-2023 роках. Про це повідомляє сайт Федерації профспілок держави, де розміщений проєкт  цього документу.

Кабмін хоче забезпечити накопичувальною пенсією деяких працівників: хто її отримає

Вже у 2023 році стартує проєкт (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією, вже з 2023 року соціальні пакети з накопичувальною пенсійною програмою  будуть запроваджені для працівників поліції, осіб рядового і начальницького складу ДСНС, медиків.

Також через рік будуть запроваджені регіональні програми з накопичувальними пенсіями для представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що мінімальна пенсія в Україні зростеЗа словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Кабінет міністрів збільшив дохідну та видаткову частини Пенсійного фонду на більш ніж 18 млрд гривень. Це, за словами голови уряду, дозволить планово підвищити виплати пенсіонерам з 1 грудня. Шмигаль зазначив, що пенсії підвищать у зв'язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. Так, пенсійні виплати мінімально складатимуть 2600 гривень.

Зазначимо, що пенсійні виплати в країні за 2021 рік підвищували вже 12 разів, а з 1 жовтня пенсіонери старше 75 років отримуватимуть до 400 грн доплати. Тобто для 1 млн пенсіонерів 75 мінімальна пенсія тепер буде на рівні 2,5 тис. грн за умови, що страховий стаж становить 20-25 років і більше. 

Підвищення доплат пенсіонерам старше 75 років було заплановано в Україні ще на 1 липня. Але його запуск відклали через відсутність фінансових ресурсів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини