Головна Новини Суспільство події Ізраїль запровадив обмеження на в'їзд для українців: Україна готує відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль запровадив обмеження на в'їзд для українців: Україна готує відповідь

Ізраїльським паломникам можуть ускладнити правила в'їзду якраз під Рош ха-Шана

22 червня 2024, 13:40 comments2074
Поділіться публікацією:

Ізраїль запровадив додаткові обмеження на в'їзд громадян України. У відповідь Київ запроваджує свої обмеження для ізраїльських громадян. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує посольство України в Ізраїлі.

Ізраїль запровадив обмеження на в'їзд для українців: Україна готує відповідь

Ізраїль та Україна. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що з 1 липня громадяни країн із безвізовим режимом в'їзду до Ізраїлю (Україна серед них) мають подавати документи на отримання дозволу ETA-IL для перебування у країні на строк до 90 днів.

"Україна та Ізраїль мають тісні відносини з моменту запровадження безвізової політики у 2010 році. Однак останні дії Ізраїлю, такі як обмеження українських біженців та відмова у в'їзді багатьом українцям, погіршили ці відносини. Остання вимога фактично припиняє дію безвізового режиму", — зазначили в українському посольстві.

Таким чином, офіційний Київ запровадить аналогічні вимоги попереднього погодження в'їзду для громадян Ізраїлю. Зазначається, що це стосуватиметься, зокрема, і тисяч паломників з Ізраїлю, які щороку відвідують Україну. Як саме працюватимуть ці "електронні візи", ще вирішується, кажуть у посольстві.

"Україна залишається відкритою для діалогу з Ізраїлем для обговорення та узгодження цих змін у політиці подорожей на користь обох країн", — зазначили у дипломатичній установі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — щорічно Ізраїль приймає близько 4,5 мільйона туристів з усього світу, включаючи США, Японію, країни Європейського Союзу та інші держави, для яких в'їзд був безвізовим. Однак, починаючи з 2024 року, влада Ізраїлю ввела важливі зміни у процедурі прийому іноземних гостей. Кожному відвідувачу країни необхідно буде отримати e-visa або електронний дозвіл на подорож (ETA-IL), що стане обов'язковою умовою в'їзду.

Для отримання ETA-IL необхідно заповнити онлайн-форму, вказавши основні особисті дані. Після перевірки заявки, яка триває до 72 годин, ви отримаєте електронний дозвіл електронною поштою. Вартість отримання ETA-IL є символічною, що робить процес доступним для широкого кола туристів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини