Головна Новини Суспільство події Ізраїль заговорив про військові постачання Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль заговорив про військові постачання Україні

Ізраїль перебуває у складних відносинах з РФ і поки що не готовий їх загострювати, але ця позиція не є остаточною

1 лютого 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Ізраїль зараз активно опрацьовує можливість надання Україні військової допомоги. Однак поки що на остаточне рішення уряд ще не вийшов. Як передає видання "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху в інтерв'ю телеканалу "CNN".

Ізраїль заговорив про військові постачання Україні

Прапори України та Ізраїлю. Фото: із відкритих джерел

Нетаньяху зазначив, в Ізраїлю та Росії наразі складаються "складні відносини", зокрема, через розбіжності навколо війни в Сирії.

"На нашому північному кордоні з Сирією, ізраїльські літаки та російські літаки літають на невеликій відстані один від одного, буквально на відстані витягнутої руки. Росія бере участь у сирійській війні", — зазначив Нетаньяху.

Ізраїльський прем'єр не став лукавити, відповідаючи на запитання щодо надання Україні військової допомоги. Біньямін Нетаньяху зазначив, що він не приховуватиме і зараз розглядає таку можливість. При цьому Нетаньяху уточнив, що його країна вже допомагає Україні тим, що заважає союзнику Росії Ірану виробляти дрони, які потім атакують мирні українські міста.

"Ізраїль також, відверто кажучи, діє способами, які я не перераховуватиму тут, проти виробництва зброї Ірану, що використовується проти України", – зазначив Нетаньяху.

У цьому контексті він нагадав, що нещодавно США передали Україні 250 000 своїх снарядів, які зберігалися на складах в Ізраїлі.

"Це рішення [США], і це добре. У мене із цим немає проблем", — заявив Нетаньяху.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський може зустрітися з Джо Байденом у Польщі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – викликає занепокоєння: у Байдена розповіли, чим розплачується Росія з Іраном за дрони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини