Ізраїль відмовляється надавати військову допомогу Україні: Резніков назвав головну причину

Глава Міноборони України впевнений, що в Ізраїлі багато проросійського населення, яке впливає на політику країни через партії

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому Ізраїль не допомагає Україні наданням зброї. Як передає видання "Коментарі", про це він розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Політики приймають рішення, виходячи із ситуації всередині. Проросійського населення в Ізраїлі достатньо. І відповідно, їх партії обтанцьовують ці речі. Тому вони знаходять будь-які причини пояснити, що відкрита допомога Україні означатиме руйнування балансу всередині країни і ризикуватиме", - зазначив Олексій. Резніков.

Глава Міноборони підкреслив, що Ізраїль поки що залишається країною, де треба проводити агітацію та дискусію.

Україна чекає на рішення Ізраїлю про надання допомоги у захисті неба. Зокрема, Україна передала уряду Ізраїлю перелік оборонних потреб.

Ще наприкінці жовтня 2022 року президент Володимир Зеленський закликав Ізраїль допомогти Україні та визначитися: він із демократичним світом чи заплющує очі на російський терор. Глава держави констатував, що, на жаль, Україна не має свого "Залізного бані", щоб убезпечити небо, тому Росія і сподівається терором у повітрі компенсувати програші на землі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Володимир Путін нібито відвідав окуповані частини Херсонської та Луганської областей України. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що свідчать ці візити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – військову співпрацю Москви та Пекіна: який результат зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю.