Головна Новини Суспільство події Історія Вагнера закінчується: що відбувається з табором «вагнерівців» у Білорусі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Історія Вагнера закінчується: що відбувається з табором «вагнерівців» у Білорусі (ФОТО)

За повідомленням каналу "Белорусский Гаюн", більше половини табору ПВК "Вагнер" у Білорусі вже демонтували

8 вересня 2023, 13:35
Поділіться публікацією:

У Білорусі вже демонтували більше половини табору ПВК "Вагнер" у населеному пункті Цель, роботи з розбору продовжуються. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє моніторинговий проект "Беларускі Гаюн" у Telegram.

Історія Вагнера закінчується: що відбувається з табором «вагнерівців» у Білорусі (ФОТО)

Табір "Вагнера" у Білорусі. Фото з відкритих джерел

Повідомляють, що у таборі "ПВК Вагнер" у с. Цель під Осиповичами триває активний демонтаж наметів, який розпочався ще 28 липня. За нашими даними, на початок демонтажу табір налічував близько 292 наметів (включно з наметами для госппотреб), а на поточний момент розібрано вже понад 160 одиниць, тобто 55%.

Зазначається, що з моменту останніх супутникових знімків за 23 серпня, прибрали ще понад 60 наметів. Найактивніший період демонтажу припав на кінець серпня.

Станом на 8 вересня, табір "Вагнера" налічує близько 130 наметів, або близько 45% від початкової кількості.

"Беларускі Гаюн" нагадує, що в червні заявляли, що в Білорусь приїде 8, а то й 10 тисяч вагнерівців − відповідно табір будували з розрахунку на цю кількість.

Читайте також на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко після вибуху 23 серпня у Тверській області літака з головою ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним відхрестився від гарантій безпеки, які сам давав йому, щоб зупинити червневий заколот. Також Лукашенко заявив, що ПВК "Вагнер", який після заколоту 23-24 червня розмістився в Білорусі, там і залишиться. Що показала ситуація зі знищенням Пригожина та всієї керівної команди "Вагнера"? Яка подальша доля цієї ПВК? Про що говорить реакція на це Лукашенка та Путіна, який раніше прокоментував катастрофу у стилі "Пригожин був складною, але талановитою людиною"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/7338
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

МАРГО

8 вересня 2023, 12:53

Дуже цікаво


Новини