Головна Новини Суспільство події Ірина Верещук розповіла про поточну ситуацію в Маріуполі та кількість евакуйованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірина Верещук розповіла про поточну ситуацію в Маріуполі та кількість евакуйованих

З міста виїхало 20 тисяч громадян на приватному транспорті, автобуси та гуманітарна допомога не можуть дістатися до міста

16 березня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про те, яка ситуація в Маріуполі, де застрягли іноземці. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

Ірина Верещук розповіла про поточну ситуацію в Маріуполі та кількість евакуйованих

Евакуація громадян, фото ДСНС

За її словами 15 березня не спрацював найочікуваніший наразі евакуаційний коридор – "Запоріжжя — Маріуполь", п'яту добу гуманітарний вантаж перебуває на відстані 84 кілометри від Маріуполя. Водії не можуть підвезти його туди через обстріли та мінування території.

В Маріупольській клініці інтенсивного лікування переховувалися від обстрілів чотириста містян з прилеглих будинків та персонал медзакладу, окупанти всіх цих людей взяли в заручники. З огляду та такі злочини окупантів світ має дати оцінку таким діям агресора та визнати росію державою-терористом.

З Маріуполя за дві доби на приватних автомобілях вдалося виїхати 20 тисячам осіб. Однак там залишаються чимало українців, які не можуть евакуюватися, а централізований конвой із автобусів очікує на дозвіл окупантів, щоб проїхати до міста та забрати громадян.

Дорога від Мангуша через Бердянськ до Маріуполя постійно обстрілюється та мінується. За словами міністерки в заручниках окупантів залишаються й іноземці, понад 100 турків.

За інформацією голови Запорізької ОДА, 15 березня 3207 автомобілів дісталися з Маріуполя до Запоріжжя по "зеленому коридору". Область прийняла й розселила понад 3000 людей, з них 772 дитини.

Зранку 16 березня голова Запорізької ОДА Олександр Старух повідомив, що окупанти бомбардували цивільні об’єкти. Ракети влучили в район залізничного вокзалу Запоріжжя-2 та ботанічного саду. За попередніми даними загиблих немає.

Як повідомляв портал, в Запорізькому обласному центрі собаківництва КСУ розповіли, як допомагають тваринам під час війни.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини