Головна Новини Суспільство події Іран підвищує ставки – заявив, що розробив крилату ракету великої дальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран підвищує ставки – заявив, що розробив крилату ракету великої дальності

Глава аерокосмічних сил Революційної гвардії Амір Алі Хаджізаде заявив, що крилату ракету вже додано до ракетного арсеналу Ісламської Республіки Іран.

25 лютого 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Іран розробив крилату ракету з радіусом дії 1650 км, заявив у п'ятницю старший командувач Корпусу вартових ісламської революції. Це може спричинити занепокоєння Заходу після використання Росією іранських безпілотників у війні проти України. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Reuters".

Іран підвищує ставки – заявив, що розробив крилату ракету великої дальності

Іран розробив крилату ракету великої дальності. Фото: із відкритих джерел

Глава аерокосмічних сил Революційної гвардії Амір Алі Хаджізаде заявив, що крилату ракету вже додано до ракетного арсеналу Ісламської Республіки Іран. Також державне телебачення Ірану показало перші кадри із новою крилатою ракетою "Павех" (Paveh).

Крім ракети, Хаджізаде розповідав багато про те, що Іран збирається помститися США за ліквідацію 2020 року в Багдаді іранського військового командира Касема Сулеймані за допомогою безпілотника.

Хаджизаде назвав крилату ракету великої дальності "Паве" одним із останніх досягнень Повітряно-космічних сил КВІР, пише іранське агентство IRNA.

Говорячи про гіперзвукову ракету, Хаджізаде заявив: "Гіперзвукова ракета здатна маневрувати поза атмосферою. Ця ракета має двигун, який включається і починає маневрувати на відстані 300-400 км від мети. Системи захисту працюють на основі передбачення шляху та майбутньої точки ракети".

Відповідаючи на запитання про безпілотника "Газу", він заявив, що цей БПЛА має дуже високу безперервність польоту і може одночасно нести 9 бомб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай заблокував комюніке саміту G20 із засудженням вторгнення Росії до України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому те, що запропонував Китай, назвати мирним планом не можна – на що розраховує Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини