Головна Новини Суспільство події Іран довго вагався та зараз готовий виконати свою обіцянку, яку дав Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран довго вагався та зараз готовий виконати свою обіцянку, яку дав Росії

Видання Sky News повідомляє, що Іран "неминуче" передасть Росії балістичні ракети у найближчі дні

7 вересня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Поставка іранських балістичних ракет до Росії виглядає "неминучою", вона відбудеться протягом найближчих днів. Як інформує портал "Коментарі", про це виданню "Sky News" заявив британський військовий аналітик Шон Белл.

Іран довго вагався та зараз готовий виконати свою обіцянку, яку дав Росії

Іран та Росія. Фото: з відкритих джерел

"На даний момент Росія наростила своє внутрішнє виробництво, але їй відчайдушно потрібна зброя з Ірану та Північної Кореї", – каже Шон Белл.

Аналітик наголосив, що Росія, ймовірно, ще у грудні уклала контракт з Іраном на поставку двох типів балістичних ракет малої дальності.

"Вони (Іран – ред.) дадуть Росії більше ракет, але це також означатиме, що російські обмежені постачання власних ракет "Іскандер" тепер можуть бути зосереджені на цілях великої дальності – це дуже тривожить", – впевнений Шон Белл.

За його словами, він має інформацію про те, що поставка іранських ракет в Росію відбудеться вже найближчим часом.

"Російські солдати перебували в Ірані, де проходили навчання протягом останніх кількох тижнів. І хоча повідомлення про це неймовірно делікатні, я отримав інформацію, що це неминуче. Тож це питання днів", – розповів він.

Варто зазначити, що чутки про те, що Іран планує передати Росії свої балістичні ракети, з’явилися ще влітку 2022 року, але досі жодних таких фактів підтверджено не було.

У серпні цього року західні ЗМІ знову почали активно писати, що Іран ось-ось поставить росіянам ракети. Так, за даними Reuters, йдеться про кілька сотень балістичних ракет з радіусом дії 120 км. Також повідомлялося, що десятки російських військовослужбовців вже проходять підготовку в Ірані, де освоюють балістичні ракети Fateh-360.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін може втратити свого головного союзника: Іран заговорив про "червоні лінії" для РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — США надіслали сигнал Ірану та Ізраїлю через наближення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини