Головна Новини Суспільство події Інструктори мовної підготовки в ЗСУ: чому навчатимуть армійців
commentss НОВИНИ Всі новини

Інструктори мовної підготовки в ЗСУ: чому навчатимуть армійців

У військових частинах з'являться інструктори мовної підготовки

5 жовтня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Спеціалізовані військові вищі навчальні заклади будуть готувати на курсах інструкторів мовної підготовки. Про це повідомляють в прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Інструктори мовної підготовки в ЗСУ: чому навчатимуть армійців

Військових будуть вчити англійської, фото з відкритих джерел

Наразі на базі вишів створять курси для підготовки таких фахівців, які з 2022 року будуть працювати в військових частинах та інших підрозділах. В рамках впровадження стандартів НАТО в українській армії буде впроваджено обов'язкове вивчення іноземної мови для армійців, зокрема, англійської.

Наразі планується створити курси для інструкторів, на них проходитимуть навчання понад 100 військових. Після проходження курсів інструктори роз'їдуться на місця для того, щоб навчати інших. Для військовослужбовців проводитимуть заняття з англійської мови, щоб вони могли розуміти колег з іноземних країн та брати участь в міжнародних навчаннях, миротворчих місіях тощо.

В рамках підготовки та відкриття спеціалізованих курсів було проведено в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського навчальний семінар для фахівців з іноземних мов, що вже викладають в спеціалізованих закладах та готують майбутніх офіцерів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні може з'явитися військова навчальна місія ЄС. Генерал армії України, екс-глава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж звертає увагу, що сьогодні будь-які місії ззовні — складна модель, яка викликає різні оцінки суспільства. При цьому, зазначає він, важливо розуміти і те, якою буде реакція ряду інших країн. Тих же США, які формують зараз інші блоки (нещодавній їхній союз із Великобританією та Австралією). Тих же Росії та Білорусі, у яких такі ініціативи точно викличуть певне роздратування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини