Головна Новини Суспільство події Instagram відключить популярну функцію на час виборів в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Instagram відключить популярну функцію на час виборів в США

Через ризик громадських заворушень Цукерберг вирішив вилучити функцію, яка демонструє користувачам нещодавні публікації під хештегами

30 жовтня 2020, 12:25
Поділіться публікацією:

Соціальна мережа Instagram оголосила, що тимчасово видалить можливість користуватися однією з опцій, повідомляє mind.ua.

Instagram відключить популярну функцію на час виборів в США

Фото: Экспресс К

Керівництво компанії Facebook, яка володіє соц.мережею Instagram, бере до уваги ймовірність масових заворушень та нової хвилі протестів під час виборів у США.  А тому на час голосування вкладка "Нещодавні" зі сторінок хештегів не буде доступна користувачам. Пояснюють, що на такий крок йдуть, щоб знизити поширення дезінформації напередодні президентських виборів 3 листопада.

"Ми робимо це, щоб знизити поширення потенційно небезпечного контенту, який може з'явитися упродовж виборів", – повідомляє керівництво Instagram

Коли користувачі переходять на вкладку з хештегами в додатку,  їм демонструється кілька вкладок — найпопулярніші дописи та найсвіжіші публікації. У вкладці "Нещодавні" відображається найновіший контент під конкретним хештегом. Таке рішення було прийняте після того, як генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що він занепокоєний підвищенням ризику нових заворушень на території США не тільки під час, а й до та після виборів. 

"Я стривожений тим, що наша країна настільки розділена, а підрахунок результатів виборів може зайняти кілька днів або тижнів. А тому є ризик громадських заворушень по всій країні. Враховуючи ці обставини, компаніям, подібним до нашої, необхідно вийти далеко за рамки того, що ми робили раніше", — йдеться у повідомленні Цукерберга.

Окрім видалення вищезгаданої функції, мережа додасть допомогу користувачам у реєстрації для голосування, надаватиме інформації про вибори та заборонить підозрілий чи проблемний контент.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що Instagram збільшив тривалість прямих трансляцій в кілька разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини