Головна Новини Суспільство події Індія спішно готується до війни: до чого тут ситуація в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія спішно готується до війни: до чого тут ситуація в Україні

Forbes пише про те, що Індія перебуває в ненадійному становищі, адже має двох ворожих сусідів – Пакистан на північному заході і Китай на півночі

сьогодні, 08:40
Поділіться публікацією:

Такої війни, яка нині відбувається на території України, давно не бачив світ. Тому багато країні намагаються вивчити досвід воюючих армій. Не виключенням є й Індія. Країна уважно вивчає досвід війни в Україні, яка справила значний вплив на тактики і стратегії ведення сучасної війни. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Індія спішно готується до війни: до чого тут ситуація в Україні

Армія Индії. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається, що Індія перебуває в досить нестабільній ситуації, адже має двох ворожих сусідів – Пакистан на північному заході і Китай на півночі. З Пакистаном Індія воювала вже кілька разів через спірний регіон Кашмір, остання війна відбулася у 1999 році. З Китаєм Індія має цілу низку прикордонних територіальних суперечок, одна з яких призвела до короткочасної війни у 1962 році.

"Forbes" пише, головний урок, який Індія винесла з російсько-української війни – це важливість стійкої оборони. Запорукою чого є вогневий контроль над буферною зоною, який ускладнює будь-який наступальний поштовх. І російські, і українські військові успішно досягли стійкості оборони, використовуючи вогонь артилерії в поєднанні з ударами безпілотників, щоб зривати масштабні наступальні операції противника.

Враховуючи важливість артилерії у протистоянні, Індія збільшила свої зусилля з модернізації своїх артилерійських систем. Намагаючись повторити досвід України, Індія стандартизує свою важку артилерію до калібру 155 мм, який використовують більшість західних країн. Індійський арсенал вже включає деякі 155-мм артилерійські установки, закуплені у Швеції та Великобританії. Крім того, Індія намагається створити власну гаубицю цього калібру.

Хоча артилерія була домінуючою системою озброєння в російсько-українській війні, війна також характеризується все більшим використанням безпілотників. Парк безпілотних літальних апаратів Індії обмежений і складається в основному з важких багатоцільових безпілотників на кшталт "Байрактара" — ізраїльских Heron та американських MQ-9 Reaper. Також Індія розробляє власні дрони Rustom, що належать до цього ж типу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Індія може постачати військову продукцію РФ: хоче надати "послугу у відповідь".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини