Головна Новини Суспільство події Індекс паспортів Henley & Partners: міжнародна мобільність відновилася лише на 12% від рівня 2019 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Індекс паспортів Henley & Partners: міжнародна мобільність відновилася лише на 12% від рівня 2019 року

Японський паспорт зберігає за собою перше місце в Індексі

6 липня 2021, 22:36
Поділіться публікацією:

6 липня 2021 року опубліковані дані Індексу паспортів світу на III квартал від компанії Henley & Partners. Попри певний прогрес у вакцинації населення світу міжнародна мобільність була відновлена лише на 12% від рівня 2019 року. Прірва між теоретичними можливостями паспортів і фактичним доступом до подорожей залишається значною.

Індекс паспортів Henley & Partners: міжнародна мобільність відновилася лише на 12% від рівня 2019 року

Індекс паспортів (фото з відкритих джерел)

За оцінками політолога Омера Зарплі з Піттсбурзького університету, з моменту оголошення пандемії туризм у країнах Європейського Союзу скоротився майже на 90%, у Великобританії — на 73%, а в США — на 69%. Деякі країни продовжують тримати кордони на замку, в тому числі країни, що займають перші місця в Індексі паспортів Henley & Partners: Японія, Сінгапур і Німеччина.

Японський паспорт зберігає за собою перше місце в Індексі, яке означає, що японським громадянам відкриті кордони 193 країни світу.

Сінгапур залишається на другому місці з безвізовим доступом в 192 країни, Південна Корея і Німеччина ділять третє місце з безвізовим доступом до 191-го напрямку. Але це в теорії, на практиці ж власники японських паспортів мають доступ менш ніж до 80-ти напрямках (еквівалентно паспорту Саудівської Аравії, який знаходиться на 71-му місці в рейтингу). Володарі сінгапурських паспортів мають фактичний доступ до 75-ти напрямків (еквівалентно паспорту Казахстану, який знаходиться на 74-му місці).

Навіть у країнах із високим рівнем вакцинації населення - США і Великобританія - спостерігається ослаблення фактичних можливостей паспортів. Великобританія і США займають загальне 7-е місце в Індексі (в 2014 році обидві країни були на першому місці рейтингу Henley & Partners). В теорії ці країни мають безвізовий доступ до 187-ми напрямками світу. Але через діючу заборону власники паспортів Великобританії мають доступ до 60 напрямів (еквівалентно можливостям паспорта Узбекистану). Власники паспортів США мають безвізовий доступ до 61 напрямку (еквівалентно паспорту Руанди).

Білорусь опустилася з 68-го на 73-е місце через зміни в позиціях інших країн. За звітний період країна не укладала договорів про безвізове переміщення. Володарі паспорта Білорусь можуть переміщатися без візи по 77 країнам світу.

Кріс Келін, голова ради директорів Henley & Partners і автор Індексу зазначає, що невідомо, як довго будуть діяти обмеження на поїздки, але вже очевидно, що глобальна мобільність буде серйозно обмежена, принаймні, протягом 2021 року.

"Посилення ізоляціонізму і тенденція до деглобалізації, безсумнівно, матимуть серйозні наслідки, в тому числі у вигляді подальшого збитку світовій економіці, значного скорочення міжнародної мобільності і обмежень людей у виборі для своїх сімей і бізнесу", — говорить Келін.

Компанія Henley & Partners - міжнародний лідер у сфері планування місця проживання для приватних клієнтів і їх сімей. Компанія також виступає як радник урядів різних країн при розробці та впровадженні програм громадянства або дозволу на проживання через інвестиції.

Компанія Henley & Partners залучила понад 10 мільярдів доларів США в економіки країн по всьому світу через різні інвестиційні програми. Офіси компанії розташовані більш ніж у 30 країнах світу, в тому числі у Великобританії, Швейцарії, Мальті, Кіпрі, Португалії, Федерації Сент-Кітс і Невіс, Антигуа і Барбуда.

Нагадаємо, що один із національних видів спорту для українців — це констатації того, що жити стало неможливо, адже все дорожчає, а грошей немає. Часто ми пропонуємо співрозмовникові подивитися на європейські країни або Америку, мовляв, ось у них все є, вони забезпечені. Тому "Коментарі" вирішили перевірити, а чи так це насправді.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини