Головна Новини Суспільство події Імпорту соняшникової олії з України не буде: Єврокомісія погодилася ввести заборону
commentss НОВИНИ Всі новини

Імпорту соняшникової олії з України не буде: Єврокомісія погодилася ввести заборону

Європейська комісія дала згоду на заборону імпорту української соняшникової олії, водночас виступивши за збереження її транзиту

26 квітня 2023, 12:25 comments2181
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал RMF24, з посиланням на заяву міністра сільського господарства Роберта Телуса, інформують "Коментарі".

Імпорту соняшникової олії з України не буде: Єврокомісія погодилася ввести заборону

Соняшникову олію більше не імпортуватимуть до ЄС

У Польщі не відмовлятимуться від односторонньої блокади українського імпорту до того часу, допоки поставлені нею умови – не будуть виконаними.

 "Ми не відмовимося від своїх дій, якщо ми не отримаємо відповідних інструментів, які гарантують, що польський фермер буде в безпеці, коли йдеться про питання, пов'язані з торгівлею, припливом товарів з України до Польщі", — зауважив Роберт Телус по закінченню переговорів із комісарами ЄС.

Водночас польська сторона веде перемовини щодо заборони імпорту цукру, яєць, м’яса, молочних продуктів, борошна, заморожених фруктів та яблучного соку.

Попередньо, Європейська комісія уже схвалила заборону імпорту пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи з території України до країн Європейського союзу.

Напередодні, міністр сільського господарства Роберт Телус заявив про наміри Польщі звернутися до Єврокомісії з питанням заборони на імпорт агропродукції з України до кінця 2023 року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Яйця мають подешевшати: коли очікувати падіння цін на харчові продукти. Традиційно, перед Великоднем українці відчули подорожчання харчових продуктів. Лише м'ясо піднялося в ціні на 30%. Про це зазначають в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Як писали "Коментарі", — Угорщина зіткнулася із найбільшим зростанням цін на харчові продукти у Європейському Союзі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "АР". Інформагенство зазначає, що деякі види продуктів харчування в Угорщині за останній рік подорожчали майже вдвічі. Основні продукти харчування, такі як яйця, молоко, олія та хліб, подорожчали на 72-80%, що сильно б'є по кишені споживачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини