Головна Новини Суспільство події Ймовірність ескалації від Росії низька: Резніков назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Ймовірність ескалації від Росії низька: Резніков назвав причину

Міністр оборони посилається на те, що західні партнери змінили риторику щодо ймовірності російського вторгнення в Україну

3 лютого 2022, 14:02
Поділіться публікацією:

Голова Міноборони Олексій Резніков поспішив заспокоїти громадськість, заявивши, що найближчим часом очікувати російського вторгнення не варто. Резніков послався на заяву США, які також перестали називати ймовірність російського вторгнення невідворотною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це голова Міноборони заявив сьогодні на брифінгу.

Ймовірність ескалації від Росії низька: Резніков назвав причину

Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Олексій Резніков зазначив, якщо порівняти обстановку на українсько-російському кордоні сьогодні та обстановку тижневої давності, то якихось суттєвих змін не сталося. До того ж не зафіксовано змін і на українсько-білоруському кордоні, куди Росія також перекинула достатньо своєї військової техніки.

За словами міністра, все це дає підстави стверджувати, що ймовірність російського вторгнення оцінюється як низька. Крім того, розвідка не зафіксувала формування Росією ударних угруповань, які є першим сигналом до того, що готується контрнаступ.

Резніков також розповів, що загалом біля українського кордону Росія зосередила приблизно 115 тисяч військового контингенту. При цьому міністр уточнив, якщо говорити про цю кількість, то сюди варто віднести військові формування, розташовані вздовж українсько-російського кордону, в окупованому Донбасі, анексованому Криму та на ділянці українсько-білоруського кордону.

Також Олексій Резніков звернув увагу на заяву стратегічного союзника та партнера України США, де більше не кажуть, що російське вторгнення є невідворотним. Міністр нагадав слова прессекретаря Білого дому Джен Псакі, яка заявила, що російське вторгнення більше не є неминучим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини