Головна Новини Суспільство події Ілон Маск продав акції Tesla ще на $1 мільярд
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск продав акції Tesla ще на $1 мільярд

Tesla – найдорожчий із усіх світових автовиробників

29 грудня 2021, 23:26
Поділіться публікацією:

Американський винахідник та підприємець Ілон Маск продав 934 090 акцій автовиробника Tesla на суму понад $1 мільярд. З початку продажу акцій та реалізації опціонів минулого місяця Маск реалізував понад 22,8 млн опціонів, тобто весь транш, термін якого спливає у серпні 2022 року. Про це свідчать документи, подані до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC).

Ілон Маск продав акції Tesla ще на $1 мільярд

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

Засновник і гендиректор Tesla Ілон Маск продав ще 934 090 акцій компанії на загальну суму $1,02 млрд. Згідно з даними SEC, Маск реалізував опціони на купівлю 1,6 млн. паперів за ціною $6,24.

Довідка. Tesla – найдорожчий із усіх світових автовиробників, капіталізація компанії становить понад $1 трлн. 8 листопада 2021 року винахідник запустив опитування в Twitter, пообіцявши продати 10% акцій Tesla, що належать йому, якщо це підтримає більшість учасників опитування. Він почав розпродувати папери через потребу у сплаті високих податків. Термін дії опціонів, отриманих маскою в 2012 році, спливає в серпні 2022 року.

Нагадаємо, під час подкасту Лекса Фрідмана ведучий поставив питання Ілону Маску про те, коли, на його думку, компанія SpaceX здійснить висадку людини на Марсі. Підприємець зробив паузу, а потім відповів. Відповідь Маска звучала так: "У кращому разі приблизно через п'ять років, а в гіршому — через десять років".

Серед визначальних чинників Маск називає "проєктування корабля". Він також зазначив, що SpeceX Starship є найскладнішим і найпросунутішим космічним кораблем з будь-коли створених. Раніше Маск вже заявляв журналу Time про те, що планує здійснити місію вже у найближчі п'ять років. Він додавав, що буде здивований, якщо цього не відбудеться в дані терміни.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Любовь

20 січня 2022, 14:44

илон маск--Очередной мавроди--- жадина и обманщик...но очень скоро он попадет в свою ловушку...но мавроди хотел поднять экономику рф---а этот не стесняясь врет о марсе...если илон миллиардер---то зачем клянчит деньги у людей...


Новини