Головна Новини Суспільство події Ілон Маск назвав головні переваги чіпів у мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск назвав головні переваги чіпів у мозку

Спеціальні чіпи повинні, врешті-решт, допомогти налагодити зв'язок між людським мозком і комп'ютером

3 серпня 2020, 07:47 comments2563
Поділіться публікацією:

В майбутньому мозкові чіпи можуть значно розширити можливості людини та допомогти людям з інвалідністю. Про це розповів американський мільярдер і винахідник Ілон Маск, — пише The Independent.

Ілон Маск назвав головні переваги чіпів у мозку

Фото: Joe Skipper/Reuters

Зараз стартап Маска активно працює над тим, щоб вже у найближчому майбутньому мозкове чіпування стало можливим. Попри хвилю критики на адресу подібних технологій, винахідник запевняє, що мозкові чіпи, насправді, зможуть значно покращити якість життя людини.

По-перше, завдяки винаходу люди зможуть чути те, чого раніше ніколи не чули. Спеціальний чіп в мозку дозволить їм сприймати ті звуки, частота яких не входить в діапазон сприйняття людини.

Також люди з чіпом в мозку зможуть слухати музику прямо у себе в голові. Тобто, їм не доведеться використовувати для цього будь-які навушники.

А ще чіпування могло б допомогти людям з інвалідністю. Завдяки спеціальним комп'ютерним програмам вони могли б відновити втрачені функції, — впевнений Маск.

"Я вважаю, що люди бояться та ігнорують штучний інтелект тільки тому, що вони не допускають думки про те, що комп'ютер може бути таким же розумним, як вони самі", — говорить мільярдер.

Поки що головним завданням розробки мозкових чіпів — це встановити міцний зв'язок між ними, мозком і комп'ютером.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що про технології чіпування людей думає один з найбагатших людей планети — Біл Гейтс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини