Головна Новини Суспільство події І знову Чорнобаївка: в Генштабі розповіли про масове знищення противника
commentss НОВИНИ Всі новини

І знову Чорнобаївка: в Генштабі розповіли про масове знищення противника

Також через втрати у боях з ЗСУ росіяни відступили на Авдіївському напрямку

16 травня 2022, 07:53
Поділіться публікацією:

Українські захисники знову накрили масованим обстрілом сили країни агресора в Чорнобаївці (Херсонська область). Завдано втрат у живій силі та техніці. Кількість уточнюється. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

І знову Чорнобаївка: в Генштабі розповіли про масове знищення противника

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

У зведенні зазначається, ворог продовжує нести втрати у Харківській області. Проте відступає. Головне завдання ворожого війська не допустити виходу ЗСУ до державного кордону. Незважаючи на супротив російських військ українські військові все ж вже взяли під контроль чималу ділянку кордону. Окупанти нанесли масований артилерійський удар в районах населених пунктів Довгеньке, Руські Тишки, Тернова та Петрівка.

За попередню добу найгарячіше було на Донецькому напрямку, де окупанти стріляли зі всієї можливої зброї, ставлячи за мету виснажити ЗСУ. Йшов масований обстріл, як позицій ЗСУ, так і тих районів де немає а ні підрозділів ЗСУ, а ні будь-яких інфраструктурних об’єктів. Гатили росіяни просто в поле.

Ворог продовжує вести наступ відразу за трьома напрямками: Лиманському, Бахмутському та Курахівському. Проте росіяни були вимушені відступити на Авдіївському напрямку. Після того, як українські захисники далі гідну відсіч, противник був змушений відійти на раніше зайняті позиції.

Незважаючи на те, що взяття Сєвєродонецька для росії – один із першочергових пріоритетів, масованого наступу на Сєвєродонецькому та Новопавлівському напрямках ворог не вів. Зосередився на обстрілі позиції ЗСУ. Схожа ситуація на Південнобузькому напрямку, де ворог не наступав, проте намагався вибити українських захисників з їх позицій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – військовий експерт назвав міста по яких окупанти битимуть найбільше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини