Головна Новини Суспільство події Huawei Ukraine прагне підтримувати молодих фахівців для розвитку цифрового екосистеми - Білавка
commentss НОВИНИ Всі новини

Huawei Ukraine прагне підтримувати молодих фахівців для розвитку цифрового екосистеми - Білавка

Huawei пропонує комплексне рішення, яке охоплює весь процес розвитку талантів

30 липня 2021, 01:39
Поділіться публікацією:

Дотримуючись ідеї "в Україні, для України", Huawei Ukraine прагне підтримувати молодих талановитих фахівців для розвитку цифрової екосистеми. Про це заявив виданню "Коментарі" заступник керівника Департаменту персоналу компанії "Хуавей Україна" Володимир Білавка.

Huawei Ukraine прагне підтримувати молодих фахівців для розвитку цифрового екосистеми - Білавка

Huawei Ukraine (фото з відкритих джерел)

На його думку, це допоможе створити міцний фундамент для просування цифрової економіки в Україні.

"Наприклад, програма "Насіння для майбутнього", заснована в 2008 році, спрямована на розвиток талантів в IКТ-сфері, допомагає обмінюватися знаннями, і сприяє більш глибокому розумінню та інтересу до галузі. Крім того, цей проект заохочує країни різних регіонів світу активно брати участь в розвитку цифрових спільнот. В Україні "Насіння для майбутнього" стартувала в 2016 році за підтримки Міністерства освіти і науки України. З тих пір 30 студентів з 14 українських університетів взяли участь в програмі і змогли відвідати Китай. У 2020 і 2021 роках через карантин Huawei перенесла програму "Насіння для майбутнього" в онлайн-формат. Минулого року її учасниками стали 50 студентів і випускників 21 вищого навчального закладу нашої країни ", — розповів заступник керівника Департаменту персоналу компанії" Хуавей Україна "Володимир Білавка.

Він повідомив, що у співпраці з українськими університетами компанія відкрила дев'ять авторизованих Huawei академій інформаційних і мережевих технологій (ICT Academies). Huawei пропонує комплексне рішення, яке охоплює весь процес розвитку талантів, починаючи від розробки курсів, навчання інструкторів, створення лабораторій, до сертифікації конкурсів. Також Huawei виступає технічним партнером створення Центрів підтримки малого та середнього бізнесу "Дія.Бізнес" в Харкові, Києві, Миколаєві, Черкасах та Одесі. Цей проект був ініційований Міністерством цифрової трансформації України.

"Ми пишаємося ще одним нашим проєктом — мобільним додатком Digital Inclusion. Це перше україномовний додаток для безбар'єрного спілкування, коли вербальна комунікація неможлива. Це стосується, зокрема, дітей та дорослих з аутизмом і людей після інсульту. Додаток Digital Inclusion можна завантажити на телефони та планшети (на всіх операційних системах).

Нагадаємо, дружина президента України і перша леді країни Олена Зеленська провела зустріч з повноважним послом Австрії Гернотом Пфандлером для обговорення можливості створення безбар'єрного середовища для маломобільних груп населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини