Головна Новини Суспільство події Хто такий Юрій Голик та чому він виявився причетним до зливів НАБУ: розслідування ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто такий Юрій Голик та чому він виявився причетним до зливів НАБУ: розслідування ЗМІ

Ідеолог "Великого будівництва" опинився в центрі гучного розслідування

7 червня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

З приходом Володимира Зеленського на Банкову розпочалася державна програма "Велике будівництво". Ідеологом програми велике будівництво називали Юрія Голика. Хоча траплялися випадки, що на нього вішали кліше куратор "Великого будівництва". Проте, як виявилося, він був в курсі справ не тільки того, що пов’язано з "Великим будівництвом", а й в курсі справ того, що розслідує НАБУ по дорожньому будівництву. Про це йдеться у журналістському розслідуванні "Bihus.Info". 

Хто такий Юрій Голик та чому він виявився причетним до зливів НАБУ: розслідування ЗМІ

Юрий Голик. Фото: з відкритих джерел

В розслідування розповідається, що Юрій Голик пройшов у владу з медіа сфери пісня Революції Гідності, ставши радником голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. 

Як розповідає автор проекту журналістським розслідувань Денис Бігус, на Дніпропетровщині було розгорнуто "демо-версію того, що потім масштабувалося у "Велике будівництво", а пан Голик масштабування у Офіс президента. 

"Подруга Резніченка фітнес-тренер Яна одночасно виявилася власницею будівельної компанії "Будінвест Інжиніринг", яка отримала на Дніпропетровщині півтора мільярда гривень на дороги і в 2022 році НАБУ розпочало розслідування цієї справи, вбачаючи, що відсотків так із 20 із цих грошей переплат. І з 2022-го року НАБУ проводило обшуки в Дніпропетровській облдержадміністрації, в офісі дорожньої фірми. Навесні 2023-го пройшли обшуки і у Юрія Голика", – зазначає Денис Бігус.

Він уточнює, щоправда обшуки в Офісі президента провести не змогли, тому обшуки у Голика провели по дорозі на роботу в його автомобілі, вилучивши два айфони і макбук. 

"І от саме вміст айфону Юрія Голика і призвів до нинішнього скандалу. Після того, як телефони вдалося зламати і серед браузерного сміття знайти два цікавих скріни повідомлень. Серед цих скрінів, як внутрішні документи НАБУ, так і скріни листувань, які доволі однозначно вказують на те, що хтось в антикорупційному бюро тримав Голика в курсі справ, причому, як по дорожніх розслідування так і по деяких інших йому цікавих", – йдеться в матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - боротьба всередині ОП, бій за БЕБ: що стоїть за підозрою від НАБУ Смирнову та на чиєму боці Єрмак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини