Головна Новини Суспільство події Хто стоїть за тиском на перевізник Бастур: адвокат розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто стоїть за тиском на перевізник Бастур: адвокат розкрив деталі

Перерозподіл ринку перевезень в прифронтовому Запоріжжі набирає обертів

21 грудня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

У Запоріжжі перевізники висловлюють незгоду з діями правоохоронців. Підприємці та правозахисники вважають, що за сумнівним кримінальними провадженнями стоїть один з місцевих бізнесменів з сумнівною репутацією Кагітін. 

Хто стоїть за тиском на перевізник Бастур: адвокат розкрив деталі

Засновник компанії Бастур Дмитро Довбиш

На думку адвоката власника компанії Бастур Максима Калініченко, спочатку перешкоджання здійснювалось на рівні водіїв перевізників Профтаксі-1. Вони блокували мікроавтобуси Бастур на трасі та забирали їх пасажирів, хоча самі офіційно не мали права працювати на цих маршрутах. Згодом водії Профтаксі-1 перейшли до погроз.

"За нашою інформацією власник Профтаксі, Василь Кагітін звернувся до правоохоронних органів аби нейтралізувати конкурента. Звісно всі домовленості були негласними, Кагітін просто "профінансував" кримінальне провадження проти Довбиша у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області. Про що ми вже повідомили компетентні органи", — зазначає адвокат Максим Калініченко.

За його словами, до кримінального провадження з’явилися запитання ще в серпні 2023 року. 

"У витягу з ЄРДР, дзеркально відображені всі обставини останнього часу: "Група осіб вчиняють умисні дії, які спрямовані на протидію господарській законній діяльності одного із підприємств, погрожуючи насильством над працівниками підприємства, пошкодженням та знищення майна підприємства за відсутності ознак вимагання. Тобто фактично керівника Бастур та його співробітників звинувачують у тому, від чого вони постраждали. Це надцинічно", — зазначив адвокат.

Він додав, наразі відносно Дмитра Довбиша та ще кількох співробітників обрані запобіжні заходи. Більше того, у правоохоронців є питання до інших водіїв. 

Максим Калініченко зауважив, нещодавно один з автобусів під час чергового рейсу зупинили працівники УСР та без жодних пояснень заборонили проїзд до м. Оріхів. Пасажири вимушені були решту шляху йти пішки. Згодом подібна практика стала регулярною – компанія була вимушена змінити маршрут. 

Адвокат вважає такі дії співробітників УСР такими, що суперечать чинному законодавству. Також Максима Калініченка обурює відсутність належної реакції з боку керівництва підрозділу

"За такі дії передбачена відповідальність як мінімум 3 статтями Кримінального кодексу: 206, 362 та 373", — вважає Калініченко.

Водночас представники компанії наголошують на тому, що Бастур працює виключно в рамках чинного законодавства, на відміну від їх конкурентів, які стоять за цим переслідуванням. Вони сподіваються, що найближчим часом на ситуацію відреагує як місцева влада, так і правоохоронні органи. Адже захист бізнесу, який сплачує податки під час війни та створює робочі місця, задекларував навіть президент Зеленський під час останньої прес-конференції. 

Нагадаємо, компанія Бастур, заснована Дмитром Довбишем працювала у Запоріжжі навіть у найгарячіші періоди. Це її автівки вивозили людей з-під обстрілів та доправляли військових до передової. У той час, коли багато хто з конкурентів полишив ринок, шукаючи можливості релокації закордон сам Довбиш вступив до лав тероборони та максимально об’єднав колектив, спрямувавши зусилля на допомогу ЗСУ та постраждалим від воєнної агресії.

За його ініціативи на початку березня 2022-го Бастур відкрив відразу декілька евакуаційних рейсів із Запоріжжя до Львова. Водночас військових до позицій весь цей час компанія доправляла безкоштовно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини