Головна Новини Суспільство події Хто став новою найстарішою людиною планети: скільки йому років
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто став новою найстарішою людиною планети: скільки йому років

Найстаріший чоловік світу поділився секретом свого довголіття

5 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Вперше за останні роки Книга рекордів Гіннеса оновила свій список,. так 111-річний Джон Альфред Тіннісвуд з Англії став найстарішою живою чоловічою особою на планеті після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса, який раніше утримував цей титул. Зміни у лідерах довголіття спричинили значний інтерес у світовій спільноті, зосередивши увагу на унікальних особливостях життя Джона Тіннісвуда.

Хто став новою найстарішою людиною планети: скільки йому років

Найстаріший чоловік світу поділився секретом свого довголіття

Тіннісвуд, який народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року, того самого року, коли трагічно затонув "Титанік", досягнув віку 111 років і 223 днів станом на 5 квітня 2024 року. Попри свій поважний вік, Джон продовжує вести активне і самостійне життя у домі для літніх людей в Саутпорті, де він відомий своєю життєрадісністю і вмінням підтримувати бесіду.

Офіційний представник Книги рекордів Гіннеса, Меган Брюс, відвідала Джона, щоб вручити йому сертифікат і вислухати його розповідь про довге і насичене події життя. Тіннісвуд зазначив, що вважає своє довголіття результатом "чистого везіння", наголошуючи на важливості поміркованості у всьому.

Цікавим аспектом його біографії є те, що він є ветераном Другої світової війни, працювавши на адміністративній посаді у Військово-платіжному корпусі. Після війни Джон працював бухгалтером до свого виходу на пенсію в 1972 році.

Протягом свого життя Тіннісвуд став свідком численних історичних подій та змін у світі, але завжди залишався вірним своїм принципам і переконанням. Він ділиться мудрістю з молодшими поколіннями, закликаючи їх "робити все, що в їхніх силах", незалежно від обставин.

Його особисте життя, наповнене любов'ю і теплом, також заслуговує на увагу. Зустрівши свою майбутню дружину Блодвен на танцях у Ліверпулі, вони провели разом 44 роки до її смерті в 1986 році. Зараз він оточений любов'ю чотирьох онуків та трьох правнуків, які продовжують черпати натхнення з його життєвого шляху та мудрості.

"Робіть усе можливе, незалежно від ситуації. Живіть життям повною мірою, навчаючись і навчаючи інших. Це єдиний спосіб жити життя, яке варто жити", — сказав Тіннісвуд.

Нагадаємо, що 3 квітня помер Хуан Вісенте Перес Мора -  найстаріший  чоловік світу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини