Головна Новини Суспільство події Хто потрапив до топ-20 найвпливовіших людей Одеської області 2021 року: Національний рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто потрапив до топ-20 найвпливовіших людей Одеської області 2021 року: Національний рейтинг

Опубліковано рейтинг найбільш впливових осіб в Одеській області

2 грудня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

1 грудня в Україні завершилося масштабне дослідження – Другий Національний рейтинг впливу "Еліта України" . Його підсумком стали 24 рейтинги впливових осіб із кожного регіону та загальнонаціональна сотня ключових фігур держави, пише Elit Expert.

Хто потрапив до топ-20 найвпливовіших людей Одеської області 2021 року: Національний рейтинг

Визначили топ-20 найвпливовіших людей на Одещині, фото Elit Expert

Рейтинг найвпливовіших людей на Одещині 2021 року вийшов збалансованим та прагматичним. Перша двадцятка – це "важковаговики", відомі всім і всі, що активно впливають на ситуацію в регіоні в цілому. Місця з 20 по 50-і зайняли самостійні постаті, здатні впливати на ситуацію в Одесі та області. У нижню половину списку потрапили особи, що впливають у сферах своєї професійної діяльності, сильні топ-менеджери.

Перше місце експерти Національного рейтингу впливовості віддали бізнесмену та меценату, голові корпорації KADORR Group та найбільшому інвестору на півдні України Аднану Ківану.

Другий рядок рейтингу найвпливовіших одеситів ділять одразу дві особи, бізнес-партнери Борис Кауфман та Олександр Грановський. Партнерам належить безліч найрізноманітніших активів в Одесі та по всій країні — починаючи від тютюнового холдингу "Тедіс" до Міжнародного одеського аеропорту.

На третьому місці – міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Четверте місце у патріарха одеської політики Сергія Гриневецького, який наприкінці 2020 року знову повернувся на знайому йому посаду керівника Одеської області.

П'яте місце у дуже впливової і при цьому вкрай непублічної людини — начальника одеського управління СБУ Віктора Доровського. Він є сином великого харківського бізнесмена. Молодий голова регіональної СБУ має в своєму розпорядженні значний автопарк — у його декларації зафіксовано три дорогі іномарки: BMW Х6, 2015 р. в., BMW X5, 2008 р. в., а його дружина — власниця Mercedes-Benz G, 2017 р. в.

Шосте місце посів представник "Слуги народу" Георгій Діденко. До свого призначення на посаду керівника Одеської обласної ради він займався підприємницькою діяльністю в агросекторі, володів кількома компаніями.

Сьоме місце ділять два брати — Єгор Гребенніков та Андрій Ставніцер, власники компанії "Трансінвестсервіс" ("ТІС"), по суті, найбільшого приватного порту в Україні з повною відповідною інфраструктурою, включаючи власну залізничну станцію.

Восьме місце у рейтингу найвпливовіших у Агафангела (Савіна), Митрополита Одеського та Ізмаїльського Української Православної Церкви.

На дев'ятому рядку рейтингу – Наталія Богацька, голова Південно-західного апеляційного господарського суду. Крім того, вона очолює Асоціацію суддів господарських судів, яка об'єднує сотні суддів із усіх куточків країни.

Десяте місце посів Почесний громадянин Одещини, керівник "Одесагаз" Ігор Учитель.

На 11 місці – Вадим Мороховський, голова правління банку "Схід", голова фракції "Слуга народу" в Одеській міській раді. Вагомий у політиці та бізнесі, банкір також заснував у місті Музей сучасного мистецтва та підтримує молодих шахістів, будучи президентом Одеської обласної шахової федерації.

Дванадцяте місце має великий одеський бізнесмен Володимир Галантерник. Він, проживаючи в Лондоні, бізнесмен залишається найвпливовішим у вирішенні ключових економічних та політичних питань регіону.

Тринадцятий рядок рейтингу зайняв Головний рабин Одеси та Півдня України, голова Одеської іудейської релігійної громади "ШомрейШабос" та Одеського товариства єврейської культури Авраам Вольф.

14 та 15 місця займають прокурор Одеської області Сергій Костенко та генерал поліції, начальник одеського управління Микола Семенишин.

Шістнадцяте місце у директора одеської філії "Інфоксводоканалу" Ігоря Лисенка, компанії-монополіста, яка забезпечує водопостачанням як місто-мільйонник, так і його передмістя.

На сімнадцятому рядку рейтингу — старожил одеської (та київської) політики, перший віце-мер Михайло Кучук. У листопаді 2020 року він став першим заступником Геннадія Труханова та дуже швидко повернув свою колишню славу та владу.

Вісімнадцяте місце у Костянтина Ткача, впливового бізнесмена, який забезпечує харчуванням одеські (і не лише одеські) школи та дитсадки. Крім того, в активі Ткача найпотужніша структура — знайома будь-якому одеситу компанія "Герц".

На 19 рядку рейтингу – Руслан Ківан. Генеральний директор компанії "Kadorr Group". Руслан Ківан відповідальний сьогодні за розвиток та розширення сімейних медіа-активів – "УСІ", "7 канал", "Kyiv Post" — це вже не просто окремі проекти, а фундамент для будівництва нової сучасної медіа-імперії.

Замикає першу двадцятку рейтингу найвпливовіших одеситів Андрій Іванов — власник холдингу "Трансшип груп", який будує та ремонтує високотехнологічні судна під ключ: як для себе, так і на експорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини