Головна Новини Суспільство події Хто очолив рейтинг найбагатших людей України
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто очолив рейтинг найбагатших людей України

Статки найбагатшої людини України зросли до $ 7,6 млрд

14 березня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Журналу Forbes Україна опублікував рейтинг найбагатших бізнесменів країни. І на першому місці опинився олігарх Ринат Ахметов.

Хто очолив рейтинг найбагатших людей України

Forbes назвав найбагатших бізнесменів України / фото: pixabay.com

Повідомляється, що капітал українського підприємця зараз становить 7,6 мільярда доларів. Ахметов, за даними Forbes, знаходиться на 330 місці в списку найбагатших людей світу. Найбільшим його активом є міжнародна гірничо-металургійна компанія "Метінвест" (3,3 млрд доларів) і енергетична компанія (ДПЕК) — 2,1 млрд доларів.

Друге місце в рейтингу дісталося українському бізнесмену Віктору Пінчуку. З 2020 року його капітал збільшився з 1,4 мільярда до 2,5 мільярда доларів. Його складові багатства: нерухомість (0,8 млрд доларів), грошові кошти (0,7 млрд доларів), Interpipe (0,5 млрд доларів) і інші активи (0,5 млрд доларів).

І замикає трійку лідерів український економіст Костянтин Жеваго, статок якого збільшилася з 1 мільярда до 2,1 мільярда доларів. Його основні активи: компанія Ferrexpo (1,4 млрд доларів) і фармкорпорація Arterium (0,3 млрд доларів).

Також до рейтингу найбагатших людей України увійшли: Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Петро Порошенко і Вадим Новинський.

Нагадаємо, що недавно стало відомо, хто став найбагатшим монархом у світі. І виявилося, що найбагатшими королями є представники країн Африки та Азії, а ось королева Єлизавета II в рейтингу не увійшла. Її статки складають близько 480 мільйонів доларів, що в порівнянні з багатствами інших королів — просто дрібниці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що опублікований рейтинг країн з найбагатшими жителями. Хто виявився його лідером, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ерофей

14 березня 2021, 13:29

Вот Ахметова и надо избирать Президентом Украины. Умеет зарабатывать, дает работу миллионам украинцев, не жмотится и многократно , безмерно занимается благотворительностью. Точно, не еврей, коих во власти безмерно, а толку нет.


Новини