Головна Новини Суспільство події Хочуть побачити, як живуть переселенці: "Слуги народу" їдуть до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Хочуть побачити, як живуть переселенці: "Слуги народу" їдуть до Європи

"Слуги народу" на власні очі хочуть побачити, як живуть тимчасові переселенці

3 травня 2022, 17:32
Поділіться публікацією:
Нардепи від монобільшості планують поїхати за кордон, щоб побачити, в яких умовах живуть тимчасові переселенці. Політики хочуть дізнатися — чи навчаються діти переселенців, чи вдається їм знайти роботу, чи мають вони доступ до медичних послуг. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію депутатки від "Слуги народу" Юлії Гришиної.
За словами народної депутатки України, її однопартійці розпочинають низку робочих візитів до країн, які прийняли українців, щоб дізнатися про їх проблеми.
"Депутати "Слуги Народу" розпочинають низку робочих поїздок по країнах, які гостинно надали прихисток нашим громадянам. Ми розділимося на групи і проїдемо по всій Європі: від Польщі до Нідерландів, від Естонії до Італії. Наша мета — на власні очі побачити, як живуть тимчасові переселенці, як навчаються їх діти, чи вдається їм знаходити роботу, чи мають вони доступ до медичних послуг, які проблеми виникають з оформленням документів тощо. За підсумками візитів ми складемо загальний звіт і будемо розв'язувати ті проблеми, які виявимо",- йдеться у повідомленні політика.
Окрім цього, депутат звернулася до українців, які перебувають за кордоном, аби ті повідомляли про їх проблеми та подякувала країнам-партнерам, які допомогли українцям.
"Якщо ви знаходитеся за кордоном і маєте певні питання — юридичні, освітні, медичні — можете задавати їх в коментарях, обов'язково вказавши при цьому країну вашого перебування. І головне. Я щиро вдячна країнам-партнерам, які відгукнулися на українську біду. Особисто відвідувала Румунію та Болгарію та переконалася, які величезні зусилля роблять їх народи та влада для допомоги Україні. Та все ж, в гостях добре, а вдома краще. Тому наша мета — комфортне повернення українців на Батьківщину. Звісно, коли це буде безпечно",- зазначила Гришина.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кабмін затвердив порядок формування житлового фонду для переселенців.
 

Хочуть побачити, як живуть переселенці: "Слуги народу" їдуть до Європи

Депутати їдуть до переселенців (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Генадий

14 травня 2022, 13:28

Как оформить допомогу?


Новини