Головна Новини Суспільство події Хліб в українських магазинах може бути небезпечним: пекар розповів чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Хліб в українських магазинах може бути небезпечним: пекар розповів чому

Пекар Ігор Лаврешін розповів про те, які небезпеки підстерігають покупця хліба в магазині.

17 лютого 2021, 10:37 comments1103
Поділіться публікацією:

Хліб є основним продуктом харчування в багатьох країнах, і його їдять у всьому світі протягом тисячоліть. Багато українців також використовують цей продукт щодня. Деякі випікають самі, але все ж більшість людей звикло купувати його вже готовим в магазині. Однак хліб, придбаний в торгових мережах, може бути небезпечним.

Хліб в українських магазинах може бути небезпечним: пекар розповів чому

Хліб в магазинах може бути небезпечним - фото: з відкритих джерел

За словами пекаря Ігоря Лаврешіна, що продається в супермаркетах хліб може і справді бути небезпечним для здоров'я людини. Адже нерідко пекарі порушують технології приготування даного виробу. Плюс до всього, недбалість працівників магазину також відіграє велику роль. Таким чином, в торгових мережах можна придбати хліб, заражений токсинами або цвіллю.

Велику небезпеку становить собою не сама цвіль, а мікотоксини — тобто токсини природного походження, які виробляються деякими видами цвілевих грибів. Вживати такий продукт вкрай небезпечно для здоров'я.

У разі, якщо ви принесли додому з магазину хліб і помітили на ньому навіть маленьку точку цвілі, важливо знати, що він підлягає тільки утилізації. Якщо ж ви просто зріжете частину хліба, де була цвіль, це зовсім не змінить ситуацію.

Ігор Лаврешін рекомендує з настанням тепла зберігати хліб в морозильній камері. Якщо ж вам зручніше зберігати його стандартно, краще це робити в щільно закритій посудині — алюмінієвій  каструлі або ж дерев'яній хлібниці.

Нагадаємо раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що потрібно робити, якщо випадково з'їв продукт з пліснявою, а також про найбільш токсичні овочі та фрукти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини