Головна Новини Суспільство події Херсонська область витрачає мільярди на фортифікації: які результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Херсонська область витрачає мільярди на фортифікації: які результати

Херсонщина отримала понад три мільярди на оборонні споруди

31 травня 2024, 13:30 comments2327
Поділіться публікацією:

Уряд України значно збільшив витрати на обороноздатність, особливо у регіонах, які знаходяться в зоні активних бойових дій. Херсонська область, яка частково перебуває під контролем військ країни-агресора та щодня зазнає важких обстрілів, стала ареною інтенсивного будівництва фортифікаційних споруд. 

Херсонська область витрачає мільярди на фортифікації: які результати

Херсонщина отримала понад три мільярди на оборонні споруди

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, на будівництво військових інженерно-технічних споруд з державного бюджету на 2023-2024 роки виділено понад 2 мільярди гривень, тоді як з обласного бюджету виділено додатковий 1 мільярд гривень.

Наразі на території області триває будівництво та реконструкція 36 інженерно-технічних та фортифікаційних споруд. Однак, інформація про рівень готовності та локалізацію цих об’єктів знаходиться під обмеженим доступом.

Реконструкція і нове будівництво оборонних споруд є життєво необхідними для захисту не тільки військових, але й цивільного населення, яке часто опиняється під вогнем. 

“Про щільність обстрілів свідчать, наприклад, такі статистичні дані: за квітень 2024 року окупаційні війська 3 959 разів атакували Херсонщину, випустивши но населених пунктах області 22 751 снаряд, зокрема місто Херсон ворог атакував 114 разів. Пошкоджень та руйнувань зазнали підприємства, медичні заклади, об’єкти житлово-комунальної сфери, енергетики, житлові будинки, військові об’єкти”, — зазначили в Херсонській ОВА.

В регіоні залучені до реалізації великомасштабних проектів 9 підрядних організацій. Договори на виконання робіт укладені на загальну суму 1 933 576 230,97 грн. В адміністрації підкреслили, що у зв’язку з небезпекою, що створює відкрита інформація про діяльність підприємств, інші деталі засекречені.

“Вільний доступ до таких відомостей несе загрозу національній безпеці, оскільки спрощує для окупаційних військ доступ до інформації, володіння якою дозволяє здійснити обстріл об’єктів, важливих для життєдіяльності цивільного населення та військових підрозділів, розміщених на території області, а також оборонних рубежів і надаватиме ворогові перевагу або у випадку ескалації збройного конфлікту”, — зазначили в Херсонській ОВА.

Раніше “Коментарі” писали, що Україна наростила витрати на оборонні потреби, із зосередженням значних сум в Харківській області. За 2023-2024 роки уряд скерував близько 7.2 мільярда гривень — на зміцнення обороноздатності цього прикордонного регіону. Але чи вдається ці кошти використати з максимальною користю, чи це лише додає пилу в очі громадськості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини