Головна Новини Суспільство події Гуманітарна допомога: скільки вже отримала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуманітарна допомога: скільки вже отримала Україна

Міжнародні організації передають гуманітарні вантажі в Україну

4 березня 2022, 16:41
Поділіться публікацією:

Гуманітарна допомога: скільки вже отримала Україна

Фото ілюстративне / istockphoto

З інших країн почала надходити гуманітарна допомога. Про це розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна. Лише за два дні до нашої держави прибуло майже 1000 тонн гуманітарної допомоги з 12 країн. Серед яких: 375 тонн продуктів харчування, 147 тонн одягу, 90 тонн засобів особистої гігієни, 35 тонн медикаментів та 324 тонни інших товарів, необхідних для задоволення життєвих потреб постраждалих та територіальної оборони.

Допомогу надсилають релігійні організації та міжнародні партнери Міністерства у справах ветеранів. Надсилає допомогу для українців й Швейцарська Конфедерація. Вже передано намети для обігріву, вовняні ковдри, спальні мішки обігрівачі та ліки, які передаватимуть мирному населенню, що постраждало від обстрілів окупаційних військ. В посольстві Швейцарії наголосили, що продовжать й надалі допомагати українцям. Юлія Лапутіна висловила подяку міжнародним партнерам. Міністерство бере участь в роботі оперативного штабу відомств для надання гуманітарної допомоги населенню.

Кабінет Міністрів України спростив правила для ввезення гуманітарної допомоги до країни шляхом надання подання товаросупровідних документів або декларації на митниці.

Уряд планує створити чотири фонди, з яких буде витрачено кошти на відбудовування України: 1-й фонд для відбудови інфраструктури та зруйнованого майна; 2-й фонд — для відновлення та трансформації економіки, 3-й — для обслуговування та погашення боргу, 4-й фонд підтримки постраждалого бізнесу.

За словами Дениса Шмигаля, Україна проситиме партнерів схвалити "український План Маршалла" щодо розбудови економіки. Україна 1 березня Мінфін України здійснив купонну виплату в розмірі 292 мільйони доларів за єврооблігаціями для погашення зовнішнього боргу.

Як повідомляв портал, окупанти блокують "зелені коридори", щоб змушувати українців їхати в Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини