Головна Новини Суспільство події Гучний заклик до Зеленського: розібратись з корупцією в портах Одеси
commentss НОВИНИ Всі новини

Гучний заклик до Зеленського: розібратись з корупцією в портах Одеси

Маніфест42 звертається до Президента щодо корупційного тиску в Одеських портах

10 вересня 2024, 17:17
Поділіться публікацією:

Громадська організація Маніфест42 просить Президента України Володимира Зеленського допомогти вирішити серйозні проблеми в портах Одеської області. Вони стурбовані через часті арешти і затримки судів, що перевозять зерно. Ці дії впливають на аграріїв, які, щоб уникнути збитків, змушені вдаватись до незаконних виплат.

Гучний заклик до Зеленського: розібратись з корупцією в портах Одеси

Проблеми в портах Одеси: Маніфест42 вимагає реакції від Президента

"Стабільність роботи експортного зернового коридору порушують працівники БЕБ, які за надуманими приводами накладають арешти на майно відправників і блокують відправлення кораблів", — ідеться в заяві.

Маніфест42 повідомляє, що проблеми починаються одразу після того, як зерно завантажено на судно. За їх словами, співробітники БЕБ застосовують затримки та арешти, змушуючи власників зерна вдаватись до хабарництва, щоб вирішити проблему швидше і без збитків. Це призводить до великих фінансових втрат та ставить під загрозу надійність зернового коридору, який є важливим для економіки країни.

Маніфест42 наголошує на порушенні 42 статті Конституції України, яка захищає право на ведення бізнесу. Вони просять Президента негайно втрутитись і допомогти вирішити цю проблему на системному рівні.

“Громадський рух Маніфест 42 вважає блокування роботи зернового коридору з корупційною метою порушенням 42 статті Конституції України, яка гарантує право на підприємницьку діяльність. Ми закликаємо Президента України як гаранта Конституції негайно розібратися в суті проблеми та сприяти її системному вирішенню. Стабільна робота зернового коридору — питання національної безпеки. Під час війни силовикам місце на фронті, а не в корупційних схемах", — йдеться в заяві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини