Головна Новини Суспільство події Губернатор Житомирської області Віталій Бунечко пояснив, як ставиться до антивакцинаторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Губернатор Житомирської області Віталій Бунечко пояснив, як ставиться до антивакцинаторів

У Житомирській області рівень вакцинації дорослого населення невисокий

15 грудня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:








Губернатор Житомирської області Віталій Бунечко пояснив, як ставиться до антивакцинаторів

Губернатор Житомирської області Віталій Бунечко, фото Коментарі

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко в інтерв'ю інформаційно-аналітичному порталу "Коментарі" розповів,, яка ситуація із хворими на коронавірус та щепленнями в області. 

Наразі на Житомирщині рівень завантаженості ліжок для хворих на коронавірусну хворобу становить 68%. З киснем проблем немає, в області лікують таких хворих 24 медзаклади, загальна госпітальна база — 3000 ліжок. Однак губернатор наголосив, що його дратують антивакцинатори, бо ніхто не має права радити іншим, чи вакцинуватися чи ні. До того ж, в лікарнях госпіталізовано багато невакцинованих хворих.

"Мене дуже дратують антивакцинатори, які не мають права, і це моя позиція давати оцінку: можна вакцинуватися чи ні. Прийдіть до лікарні, подивіться, що там робиться, скільки невакцинованих перебувають в інфекційних лікарнях, знову ж таки ті самі "дивані" експерти", — наголосив губернатор Бунечко.

В обласній раді провакциновано 95% працівників, а ті, хто відмовилися щепитися, не вийшли на роботу. Частина перехворіли, частина на лікарняному. Відсторонених без збереження зарплати немає, додає губернатор. Частка вакцинованих громадян від загальної кількості жителів області становить 27-28%.

За словами депутата обласної ради, Олександра Зарицького, експерта у галузі медицини, останнім часом фіксують більше хворих на COVID, бо роблять більше тестувань, до 4000 зразків на добу. Ті, хто не бажає вакцинуватися, роблять тести на коронавірус.

За кількістю тестувань на 100 тисяч населення в Житомирській області цей показник у 3-4 рази перекриває нормативи, тому краще виявляють хворих. До того ж, вірус передається сильніше, ніж торік.

Більше громадян почало вакцинуватися через обмеження, Якщо влітку в області фіксували 2-2,5 щеплень на добу, то зараз буває більше 10 тисяч щеплень на добу. На Житомирщині, як і по Україні є дефіцит лікарів. До приватних закладів переходять 3-7% медиків. Олександр Зарицький говорить, що це виклик для медицини Житомирщини. Зараз багато медиків лікують хворих з інфекційними захворюваннями, хоча мають інших профіль.

Крім того, пандемія коронавірусу продемонструвала, що проблеми є не тільки в медицині, а й з дорогами. Наприклад, тяжкохворого пацієнта треба доставити до профільної лікарні чи госпітальної бази. За годину швидка подолає 70-80 кілометрів, якщо автодорога з нормальним покриттям, без латок та дірок. В іншому випадку транспортування забиратиме багато часу. Тому важливо й щоб дороги ремонтувалися, особливо до віддалених сіл та селищ.

Як повідомляв портал "Коментарі", голова Житомирської ОДА розповів про несподівану пропозицію керувати областю.

Повне відео інтерв'ю можна подивитися на каналі Коментарі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини