Головна Новини Суспільство події Група фармацевтичних компаній «Здоров'я» підтвердила свою відповідність вимогам GMP
commentss НОВИНИ Всі новини

Група фармацевтичних компаній «Здоров'я» підтвердила свою відповідність вимогам GMP

Попри війну в країні харківські фармацевтичні компанії «Здоров'я» та «Здоров'я Народу» в очній формі пройшли інспектування й були рекомендовані до отримання сертифіката GMP

27 квітня 2023, 14:20
Поділіться публікацією:

Обидва підприємства продовжують виробляти лікарські засоби та вчергове довели, що діяльність компаній групи "Здоров'я" відповідала й відповідає вимогам належної виробничої практики (GMP).

Група фармацевтичних компаній «Здоров'я» підтвердила свою відповідність вимогам GMP

Група фармацевтичних компаній «Здоров'я»

Сертифікат відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам GMP — це міжнародний стандарт. Він є основним документом, виданим Держлікслужбою за результатами інспектування, який засвідчує відповідність умов виробництва лікарських засобів чинним в Україні вимогам GMP. Наявність у підприємства такого сертифіката гарантує забезпечення якості на всіх етапах виробництва: від моменту затвердження виробника вихідної сировини та пакувальних матеріалів, їхнього надходження на підприємство до відвантаження готової продукції на склад. Кожна серія випущених лікарських засобів контролюється відповідно до вимог реєстраційного досьє.

10-17 лютого 2023 року інспектували виробничі потужності компанії "Здоров’я" та 13-17 березня — компанії "Здоров'я Народу". Перевірка охоплювала усі виробничі дільниці підприємств, складські зони, зони контролю якості, допоміжні зони та обладнання.

Виробництво стерильних лікарських засобів здійснюється на 3 сертифікованих дільницях:

     Цех стерильних лікарських засобів №1

     Дільниця з виробництва ін'єкційних лікарських засобів в ампулах (ампульний цех)

     Дільниця з виробництва ін'єкційних лікарських форм (цех готових лікарських форм)

Виробництво нестерильних лікарських засобів здійснюється на 10 сертифікованих дільницях:

     Цех нестерильних лікарських засобів (Дільниця твердих лікарських форм та ділянка рідких пероральних лікарських засобів, сиропів)

     Дільниця з виробництва таблетованих лікарських форм (цех готових лікарських форм)

     Дільниця з виробництва капсульованих лікарських форм і порошків (цех готових лікарських форм)

     Дільниця з виробництва таблетованих лікарських форм (цех готових лікарських засобів)

     Дільниця з виробництва твердих лікарських форм антибіотиків та гормонів (цех готових лікарських засобів

     Дільниця з виробництва твердих лікарських форм малих промислових та дослідних серій (цех готових лікарських засобів)

     Дільниця з виробництва м'яких, рідких лікарських форм, спреїв та аерозолів (фітохімічний цех)

     Дільниця з виробництва Аргініну глутамату порошку кристалічного (субстанції) (фітохімічний цех)

     Дільниця з виробництва м'яких желатинових капсул (цех м'яких лікарських форм)

     Дільниця з виробництва мазей, гелів, кремів (цех м'яких лікарських форм)

Працівники Держлікслужби під час інспекційної поїздки до міста Харкова провели інспектування виробничих дільниць в надскладних умовах, почергово здійснюючи перевірку документації (під час повітряних тривог та ракетних обстрілів, перебуваючи у бомбосховищі підприємства) та перевірку матеріально-технічної бази та ведення технологічного процесу виготовлення лікарських засобів.

Результати інспектування підтвердили ефективне функціонування фармацевтичної системи якості як у мирний час, так і під час воєнного стану. Хоча обставини повітряної тривоги та обстрілів суттєво ускладнювали огляд потужностей, фахівці Управління ліцензування виробництва лікарських засобів пересвідчилися у відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики (GMP) та контролю за дотриманням цих вимог. Щодня потужності двох харківських заводів забезпечують громадян якісними ліками!

За час війни компанії групи "Здоров’я" стали надійним тилом і підтримкою для підрозділів ВСУ — неодноразово допомагали технікою, машинами й обладнанням. Співробітники самостійно виготовляли окопні свічки й буржуйки для захисників. Протягом перших 3 місяців бойових дій було закуплено продуктів та виготовлено понад 5000 обідів для військових у Харкові. "Здоров’я" годує бійців і до теперішнього часу.

Від початку повномасштабного протистояння на потреби армії компанії "Здоров'я" та "Здоров’я Народу" передавали ліки, закуповували генератори, квадрокоптери, передавали та ремонтували автомобілі ЗСУ, укомплектували необхідним оснащенням співробітників компаній, що вступили до лав ЗСУ.

На потреби ЗСУ передали близько 20 автомобілів, у тому числі броньований автомобіль Mercedes G-500 для спеціального підрозділу. А крім того, ще автобус та екскаватор. Компанія надала фінансову допомогу ЗСУ для ремонту транспорту (машини для ППО). Додатково, з ініціативи керівництва компанії, закупили комплекти технічного обладнання для автомобілів (домкрати, набори інструментів, аптечки). Придбали та передали розвідникам дрони. Компанія в перші місяці війни передала паливні генератори частинам ЗСУ, а блок пости на вулицях міста забезпечила електрообігрівачами.

Надана гуманітарна допомога міській клінічній лікарні №17, міській клінічній лікарні №25, військовій частині 3306, військовій частині А0409, управлінню станції швидкої медичної допомоги на суму понад 25 млн грн. Керівництво і співробітники компанії постачали аптечки першої допомоги для літніх людей, дітей та жінок до бомбосховищ на станціях метрополітену. За час запровадження воєнного стану підприємства неодноразово передавали лікарські засоби до Головного Управління Міністерства внутрішніх справ Харківської області, спеціальних підрозділів поліції, КП "Харківські теплові мережі" та інших комунальних підприємств.

"У надскладні часи для країни, коли йде війна, коли Харків обстрілюють і гинуть люди — колектив компанії працює, кожен на своєму місці. Наші фахівці роблять усе можливе, щоб українці мали життєво необхідні ліки. З першого дня широкомасштабної війни компанія "Здоров’я" підтримувала та продовжує підтримувати всіх, хто наближає Перемогу. Ми надаємо гуманітарну допомогу українцям, яким вона вкрай необхідна", — підкреслив голова наглядової ради компанії "Здоров’я" Олександр Доровський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини