Головна Новини Суспільство події Група Bellingcat оголосила дату, коли опублікують розслідування Вагнергейта
commentss НОВИНИ Всі новини

Група Bellingcat оголосила дату, коли опублікують розслідування Вагнергейта

Усі сподіваються, що стане нарешті відомо, які спецслужби були задіяні для затримання вагнерівців та що завадило операції

13 листопада 2021, 19:04
Поділіться публікацією:

Рослідувачі завершили вивчення подробиць справи про затримання вагнерівців та ймовірну участь українських спецслужб. Про це вони повідомили у пості Twitter.

Група Bellingcat оголосила дату, коли опублікують розслідування Вагнергейта

Приватна військова компанія Вагнера - бійці беруть участь у збройних конфліктах по усьому світу - ілюстративне фото з мережі

Доповідь "Ваннергейт" буде опублікована на початку наступного тижня, пише Bellingcat вдень 13 листопада 2021 р. Команда розслідувачів повідомить деталі затримання 33 підозрюваних російських найманців у Білорусі у липні 2020 р.

Видання "Коментарі" нагадує, що 29 липня 2020 р. білоруські спецслужби затримали на території власної країни 33 бійців Приватної військової компанії Вагнера (ПВК Вагнера). Їх було звинувачено у намаганні дестабілізувати ситуацію перед серпневими президентськими виборами.

Через певний час в українських медіа з'явилась повідомлення, що насправді вагнерівців планували затримати українські спецслужби. Для цього спецслужби розробили чіткий план. Через підставних осіб бійців найняли нібито для виконання завдання російської компанії. Затримання мало відбутись у момент перельоту з Білорусі у Туреччину під час примусової приземлення літака у Києві. Мета спецоперації – розшукати і покарати терористів, які брали участь у злочинах на території Донбасу, зокрема — у збитті Boeing МН-17. Однак через ймовірний витік інформації вагнерівці не потрапили в Україну і їх спинили у Білорусі під фальшивим приводом.

Bellingcat – група ентузіастів – професійних та непрофесійних журналістів, — які проводять розслідування з використанням відкритих джерел інформації. Вони займаються справами, які стосуються військових дій, злочинів проти окремих осіб, злочинів про людяності. Докази, зібрані групою, прийнято до розгляду у суді щодо літака Boeing 777, коли внаслідок пострілу з ЗРК "Бук" загинуло 298 осіб. Також резонанс викликало розслідування про російського опозиціонера Навального, якого отруїли забороненим нервово-паралітичним засобом "Новичок". 

Свої розслідування група Bellingcat публікує на сайті https://www.bellingcat.com/ 

Думку експерта про ставлення української влади до розслідування ситуації з ПВК Вагнера видання "Коментарі" публікувало раніше.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

snovsvt

13 листопада 2021, 20:08

Військова прокуратура в Ростові-на-Дону осудіт кацапов як палачей донских козаків-українців і кубанських козаків-українців під керівництвом очільника військово-цивільної адміністрації Авакова.

snovsvt

13 листопада 2021, 20:04

Уже і підрозділ АНБ Белінгкет напрягли кошмаріть атамана Зєльоного.)

Олег Н.

13 листопада 2021, 19:28

Нет такой подлости, на которую не сподобился бы украинский народ сволочей. Но и военный суд в Ростове на Дону неизбежен для украинских военных преступников. Ответите по полной за разрушенный и убитый Донбасс.


Новини