Головна Новини Суспільство події Грози і зливи: де в Україні оголошено жовтий рівень небезпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Грози і зливи: де в Україні оголошено жовтий рівень небезпеки

Жителям деяких регіонів потрібно приготуватися до рясних опадів і сильних поривів вітру

19 серпня 2021, 12:26
Поділіться публікацією:

Улюблене багатьма православними українцями свято Яблучного Спаса, яке відзначається 19 серпня, може бути затьмареним через не надто хороші погодні умови. За інформацією "24 каналу", який посилається на повідомлення Державної служби надзвичайних ситуацій, в деяких регіонах країни варто очікувати оголошення жовтого рівня небезпеки.

Грози і зливи: де в Україні оголошено жовтий рівень небезпеки

У центральних областях України оголошено жовтий рівень небезпеки. Фото із відкритих джерел

Вся справа в тому, що до Україні зайшли холодні повітряні маси, які принесли на більшість території зміну погодних умов. Крім невеликого похолодання, жителі багатьох регіонів вже "зустрілися" з дощами і сильним вітром. Однак погода може продовжити псуватися.

Як інформували рятувальники, практична вся центральна Україна буде схильна до частих гроз у четвер, 19 серпня. Винятком стане Вінницька область. Однак дійсно погіршення погодних умов, з імовірним градом, а також сильними шквалами варто очікувати жителям Кіровоградської, Полтавської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Попереджають рятувальники і про те, що частково негода може вплинути і на південні регіони України, і на східні (не рахуючи Луганську область). Не виключається, що сильні опади знову випадуть на території Кримського півострова.

При цьому цікаво, що температурний режим в названих регіонах може значно відрізнятися. Ймовірний розкид очікується від 22 до 32 градусів тепла.

Імовірно, що сильні грози з поривами вітрів до 15-20 м/с будуть зафіксовані вночі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з якою погодою українці зіткнуться протягом останнього літнього місяця. Детальніше про кількість опадів та інші синоптичні прогнози читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який температурний рекорд недавно поставила Італія, випередивши навіть більшість жарких африканських країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини