Головна Новини Суспільство події Грози і сніг, температура битиме рекорди: в Україні погода "зійде з розуму"
commentss НОВИНИ Всі новини

Грози і сніг, температура битиме рекорди: в Україні погода "зійде з розуму"

Ігор Кібальчич сказав, у які дні цього тижня температура повітря буде рекордно високою. Але при цьому він попередив, що в окремих областях будуть грози і сніг.

25 березня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Погода в  нашій країні впродовж тижня, з 25 по 31 березня, буде нестійка. На територію  України  завітають опади – дощі, а подекуди навіть грози та падатиме мокрий сніг. Буде  коливання атмосферного тиску, інформує  meteoprog.

 Грози і сніг, температура битиме рекорди: в Україні погода "зійде з розуму"

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Але стовпчик термометра на території  більшості областей  плюсуватиме. До того ж у суботу та неділю, 30 і 31 березня, навіть можлива рекордна плюсова температура вдень  в багатьох областях. Такий прогноз погоди на тиждень  оприлюднив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

"Завдяки великій ділянці низького тиску та переважання вологих південно-західних повітряних потоків, у нашій країні пройдуть дощі, місцями інтенсивні. В окремих районах можливі грози та поривчастий вітер", – попереджує  прогнозист.

При цьому, Кібальчич  прогнозує, що температура повітря часто буде аномально високою, а під час вихідних стовпчик  термометра в багатьох  областях  навіть встановлюватиме погодні рекорди.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під водуСпівробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території.  

Синоптик продовжила, що 2023 рік перевершив всі рекорди, бо став найтеплішим, враховуючи  історію метеорологічних спостережень. Вона  продовжила, що, коли глобальна температура підвищиться на 2 °С, то зміна клімату стане невідворотною. При цьому, людям  потрібно сприймати зміну клімату, як стихійну біду  та адекватно на це реагувати. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини