Головна Новини Суспільство події Гравець київського "Динамо" Циганков отримує зарплату через кіпрський офшор - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Гравець київського "Динамо" Циганков отримує зарплату через кіпрський офшор - ЗМІ

Нарахування зарплат гравцям через офшор дозволяє "Динамо" економити на податках

19 січня 2022, 15:05
Поділіться публікацією:

Скандал про офшорні схеми київського "Динамо" підтвердив те, що вже давно практикує столичний клуб, передає Komanda Online.

Гравець київського "Динамо" Циганков отримує зарплату через кіпрський офшор - ЗМІ

Віктор Циганков. Фото - Komanda Online

У матеріалі, посилаючись на дані у ЗМІ, приклад наводять найоплачуванішого гравця київського "Динамо" Віктора Циганкова.

"У квітні 2018-го року лідер "Динамо" продовжив свою угоду (діє і зараз – прим.ред.) зі столичним клубом ще на п'ять років. А його зарплата суттєво зросла – до 100 тис. євро на місяць, що одразу ж зробило Циганкова найоплачуванішим українським гравцем "Динамо"", — пишуть журналісти.

При цьому у статті наголошується, що на відміну від "Шахтаря" зарплата гравцям столичного клубу нараховується через кіпрський офшор, що дозволяє клубу економити на податках.

Видання передає, що свого часу це підтвердив і президент київського "Динамо" Ігор Суркіс: "Є певна сума, яку гравець отримує у гривнях, а є просто у валюті. Є компанія "Динамо Кіпр", наш основний спонсор, який платить в українські банки зарплату футболістам та тренерам. Потім кожен футболіст іде у свою податкову та сплачує податок".

Однак, на думку журналістів, він свідомо приховав те, що зазначено в офіційному консолідованому звіті про управління самого київського "Динамо" щодо того, чим займається "Динамо Київ" (Кіпр). На скріншоті звіту видно, що в ньому немає жодної згадки про те, що цей офшор має право виплачувати заробітну плату гравцям та тренерам київського "Динамо".

Гравець київського ”Динамо” Циганков отримує зарплату через кіпрський офшор - ЗМІ - фото 2

Виходячи з вищепереліченого, журналісти роблять висновок, що: "всі, хто працюють як футболісти і тренери у ФК "Динамо" (Київ) повинні отримувати зарплату саме в клубі, офіс якого зареєстрований в м. Київ, по вул. Грушевського 3. При цьому вони не є працівниками офшору "Динамо Київ" (Кіпр), не числяться там на жодних посадах і не можуть у ньому відповідно отримувати заробітну плату".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини