Головна Новини Суспільство події Готуйтеся платити більше: ціни на каву летять вгору
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуйтеся платити більше: ціни на каву летять вгору

Високі ціни на каву залишаться: фактори, що впливають на глобальний ринок

10 липня 2024, 13:49
Поділіться публікацією:

Ціни на каву продовжують зростають, і експерти кажуть, що це триватиме довго. Джузеппе Лавацца, керівник італійської компанії Lavazza, пояснює, що основні причини — зміни в кліматі, проблеми з постачанням та нові правила в Європі. 

Готуйтеся платити більше: ціни на каву летять вгору

Ціни на каву продовжать зростати: причини

"

Ціни на каву не мають наміру падати, вони залишаться дуже високими, — сказав він в інтерв'ю Financial Times. — Ланцюжок постачання кави перебуває під серйозним тиском".

Британські любителі кави вже відчули цю тенденцію – ціни в магазинах зросли на 15% порівняно з минулим роком. Лавацца розповідає, що виробникам доводиться підіймати ціни, адже сировина дорожчає, а адаптуватися до нових умов виробництва не так вже й просто.

На біржах також неспокійно. Ф'ючерси на арабіку торкнулися позначки в $2,4 за фунт, майже досягнувши рекорду в $2,5. А в В'єтнамі, який постачає значну частину кави, виробництво зменшилося на 10,6% через погані погодні умови.                            

Ситуація стає ще гіршою з приходом літа. В Азії, де вирощують більшу частину кави, спека підняла ціни на ф'ючерси на робусту та арабіку на 18,1% та 20,6% відповідно. Здається, світ готується до нових цінових вершин, і кожен з нас мусить змиритися з думкою, що з кожним роком улюблений напій буде коштувати все більше.                         

Читайте також на порталі “Коментарі” — Багато хто з нас починає день з чашки ароматної кави, але що станеться, якщо ви вирішите відмовитися від цього популярного напою? Розглянемо п'ять ключових змін, які можуть статися з вашим організмом після припинення вживання кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини