Головна Новини Суспільство події Готуйте гаманці: майже половина роботодавців мають намір підняти зарплати у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуйте гаманці: майже половина роботодавців мають намір підняти зарплати у 2022 році

З нового року зарплата більшості працівників має зрости

3 листопада 2021, 13:43
Поділіться публікацією:

Практично 49% роботодавців мають плани підняти заробітну плату своїм працівникам наступного року. Майже 43% ще думають над цим питанням і не ухвалили рішення. Вважають, що зарплата має залишитися на такому ж рівні всього 8,2% опитаних роботодавців. Як передає видання "Коментарі", таких висновків можна дійти, проаналізувавши підсумки опитування, проведеного сайтом з пошуку роботи Jooble.

Готуйте гаманці: майже половина роботодавців мають намір підняти зарплати у 2022 році

Гривні. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що 36,5% роботодавців розповіли, що не чекатимуть початку наступного року і вже піднімуть зарплати своїм працівникам до кінця 2021 року. 23,4% повідомили, що вони вже збільшили зарплати на своїх підприємствах. 61,4% опитаних роботодавців не пішли на те, щоби підняти зарплати цього року. Причина – карантин.

Роботодавці також розповіли, що намагаються мотивувати своїх працівників ефективніше виконувати свою роботу. Заохочувати добрі показники. Ряд компаній займається докладним аналізом фінансових винагород раз на квартал чи півроку. Інша частина роботодавців, встановлюючи зарплати, відштовхується від інфляції чи загальних показників над ринком.

Найчастіше ініціатором підвищення зарплати виступає сам роботодавець. Рідше – працівник. Роботодавці назвали три причини, чому йдуть на підвищення зарплат. Перша – гарна робота працівника. Яка має бути заохочена. Друга – підвищення професійної кваліфікації. Третя – загальне зростання зарплат ринку праці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, які з регіонів в Україні попереду за рівнем зарплати, де оптимально жити і працювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини