Головна Новини Суспільство події Готуємось переводити годинник: лікар розповіла, як підготувати організм до переходу на зимовий час
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуємось переводити годинник: лікар розповіла, як підготувати організм до переходу на зимовий час

У листопаді українцям доведеться підлаштовуватися до нового часу – кому кілька днів, а кому кілька тижнів

28 жовтня 2021, 09:08
Поділіться публікацією:

У ніч із суботи, 30 жовтня на неділю, 31 жовтня, українці вже традиційно переведуть стрілки годинника на годину назад. Це дозволить у вихідний, неділю, спати на годину довше та продовжить добу на одну годину. Чи є позитив у таких змінах для здоров'я і якнайшвидше адаптувати організм до нового часу розповіла сімейний лікар Ганна Сєрова в інтерв'ю "Сегодня", пише видання "Коментарі".

Готуємось переводити годинник: лікар розповіла, як підготувати організм до переходу на зимовий час

Переведення годинника. Фото: телеканал Зік

Для того, щоб мінімізувати шкоду для здоров'я після переведення стрілок годинника потрібно готувати організм вже зараз, не чекаючи тієї самої дати.

Перше правило, яке допоможе швидко пройти період адаптації – вирушайте спати та прокидайтеся на 10-15 хвилин раніше. Друге правило — потрібно намагатися дотримуватися режиму сну вже за новим часом, те саме стосується і режиму прийому їжі, а також фізичних навантажень на організм. Третє правило — постарайтеся у другій половині дня не зловживати спиртними напоями, кавою, чаєм. Четверте правило актуальне завжди — перед сном намагайтеся без потреби не сидіти перед ноутбуком, планшетом або телефоном. Це допоможе вам швидше заснути.

П'яте правило – в кімнаті, де спите постарайтеся забезпечити прохолодний вологий мікроклімат, штори повинні бути щільно закриті. Шосте правило — вдень якомога частіше бувайте на свіжому повітрі, не уникайте сонячних променів. Сьоме правило — намагайтеся утриматися в цей перехідний період від зайвої чашки кави. Ніхто не забороняє вранці пити каву, але що стосується кави в другій половині дня, то краще від цієї ідеї відмовитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Раді хочуть відмовитися від ідеї переведення годинників навесні та восени.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини