Головна Новини Суспільство події Готовність воювати: в яких країнах люди готові захищати свою країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Готовність воювати: в яких країнах люди готові захищати свою країну

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках

23 квітня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Згідно з новітнім дослідженням, проведеним Соціологічною групою "Рейтинг" у співпраці з Gallup International, українці продемонстрували один із найвищих рівнів готовності до захисту своєї держави серед європейських націй. 

Готовність воювати: в яких країнах люди готові захищати свою країну

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках

В рамках проєкту "End of Year" 2023, було опитано вибірку з 40 428 респондентів з 41 країни світу, включаючи близько 1000 осіб в кожній країні. Ці дані не тільки засвідчують готовність націй стати на захист своїх кордонів, але й відображають глибину патріотичних почуттів.

Дослідження виявило, що в Україні 62% громадян заявили про готовність взяти участь у воєнних діях захищаючи свою країну, що майже удвічі перевищує кількість тих, хто не готовий до таких дій (33%), і значно більше, ніж ті, хто ще не визначився (4%). Це свідчить про високий рівень національної згуртованості та моральної підтримки серед українського населення в контексті нинішніх викликів.

Значний інтерес викликають дані про готовність інших країн. Наприклад, в Азії відсоток готових до захисту країни вражає — Арменія та Саудівська Аравія продемонстрували, що 96% та 94% опитаних готові взяти участь у воєнних діях відповідно. Високі показники також мають Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан.

Серед країн Центрально-Східної Європи також спостерігається вища готовність до воєнних дій, у порівнянні з Південною Європою, де найменший відсоток готових виявлено в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії та Болгарії. Натомість, в Японії спостерігається найменша кількість готових до оборони.

Опитування також виявило, що в деяких країнах, як Молдова та Польща, готовність до захисту країни є відносно високою, що може свідчити про зростання патріотичних настроїв в регіоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини