Головна Новини Суспільство події Google інвестує $900 тисяч в українські технологічні проекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Google інвестує $900 тисяч в українські технологічні проекти

Українські стартапи отримають фінансування від Google

13 червня 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Фонд підтримки від Google, який було створено для підтримки стартапів у складних умовах сучасності, обрав дев’ять перспективних українських проєктів, кожен з яких отримає по 100 тисяч доларів США на розвиток та масштабування своїх ідей.

Google інвестує $900 тисяч в українські технологічні проекти

Google інвестує $900 тисяч в українські технологічні проекти

До списку переможців увійшли такі інноваційні проекти, як Ailand Systems, що розробляє автономні дрони для виявлення мін — технологія, що може значно покращити безпекові умови в регіонах конфліктів. Також серед відібраних проектів BasaIT, платформа для пошуку та найму кадрів у технологічних компаніях, та Carbominer, що займається розробкою технологій захоплення вуглекислого газу з атмосфери, сприяючи боротьбі зі зміною клімату.

Окрім безпосереднього фінансування, учасники програми також матимуть доступ до менторської підтримки та можливості отримати до 350 тисяч доларів у вигляді кредитів для використання сервісів Google Cloud, що є надзвичайно цінним ресурсом для розвитку та імплементації штучного інтелекту в їхніх продуктах.

Ця програма фінансування є частиною ширшої ініціативи Google з підтримки розвитку технологічних інновацій по всьому світу. Загальний бюджет програми становить 10 мільйонів доларів, і він націлений на створення стійких підвалин для післявоєнного відновлення та розвитку української економіки.

“Коментарі” писали, що український стартап-сегмент продовжує активно привертати увагу світових інвесторів, демонструючи стійке зростання та інноваційні рішення. В останні роки кілька проектів з України виділяються на тлі світової конкуренції, залучаючи мільйони доларів інвестицій та підкорюючи нові ринки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини