Головна Новини Суспільство події Гончаренко вимагає замороження законопроєкту про акцизи
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко вимагає замороження законопроєкту про акцизи

Гончаренко подав до Верховної Ради постанову, яка блокує рух законопроєкту про підвищення акцизного податку на пальне

22 липня 2024, 15:51
Поділіться публікацією:

Нардеп Олексій Гончаренко кинув виклик Верховній Раді, подавши постанову, яка заморожує законопроєкт про збільшення акцизного податку на пальне. Гончаренко впевнений, що законопроєкт "ганебний" і обіцяє жорстку боротьбу на найближчих засіданнях. 

Гончаренко вимагає замороження законопроєкту про акцизи

Гончаренко вимагає замороження законопроєкту про акцизи

“Щоб розблокувати рух законопроєкту, цю постанову повинні будуть винести на голосування. Що, з великою імовірністю, і буде зроблено. Законопроєкт просто ганебний. На цьому тижні будемо боротися на засіданнях”, — написав нардеп.

Його постанова вимагає переголосування, що може затягнути прийняття закону на невизначений термін.

Гончаренко вимагає замороження законопроєкту про акцизи - фото 2

Нагадаємо, що Верховна Рада вже ухвалила законопроєкт, який піднімає акцизи до мінімального рівня Євросоюзу. Це означає, що ціни на бензин, дизель та скраплений газ можуть суттєво зрости.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Україна стоїть на порозі значного подорожчання пального через підвищення акцизів, ініційоване владою. Закон, який Верховна Рада прийняла 18 липня, передбачає зростання цін на бензин і дизель до 2028 року. Експерти та громадські діячі висловлюють занепокоєння щодо наслідків такого рішення для української економіки та кишень громадян.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що формально підвищення акцизу має "шляхетну мету" — приведення українського законодавства у відповідність до норм ЄС для виконання Угоди про асоціацію. Проте, опозиційні депутати стверджують, що ЄС в нинішніх економічних умовах не вимагали від України імплементацію цих положень щодо акцизів негайно. Навпаки,дозволяли відтермінувати внесення саме цих положень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини