Головна Новини Суспільство події Голубовська розповіла про новий небезпечний штам коронавірусу: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Голубовська розповіла про новий небезпечний штам коронавірусу: що про нього відомо

Медик заявила, що світ на порозі серйозних викликів

10 червня 2021, 12:54
Поділіться публікацією:

Сьогодні особливо небезпечним для людини є новий штам корона вірусу B.1.617.2 (Delta), який зафіксували у Великій Британії. В Україні серйозної загрозою був "британський" B. 1.1.7., що, на щастя, вже не домінує. Про це у  Facebook написала доктор медичних наук Ольга Голубовська.

 Голубовська розповіла про новий небезпечний штам коронавірусу: що про нього відомо

Ольга Голубовська. Фото з відкритих джерел.

Вона заявила, що найбільше випадків коронавірусу, які сьогодні реєструють у Великій Британії, припадає на новий штам (Delta).

"На новий штам B. 1.617.2 (Delta) припадає більшість випадків захворювання у Великобританії. У США ця кількість становить тільки 6% випадків.", — написала фахівчиня.

Медик зазначила, що в цілому штам Delta зареєстрований в 60 країнах світу.

"Сьогодні стає абсолютно очевидно, що він набагато заразніший, аніж у альфа-варіанту дикого типу. Пік захворюваності реєструється у молодих людей 12-20 років (Фаучі)", — повідомила Ольга Голубовська.

Лікарка заявила, що вакцини, які сьогодні є у світі, повністю захищають людину від нового штаму коронавірусу.

За її словами, Pfizer і AstraZeneca захистять від нового виду  вірусу, адже, ефективність Pfizer складає — 88%, а вакцини AstraZeneca-60%.  Окрім цього, експерт зазначила, що 1 доза Pfizer ефективна тільки на 33%.

У своєму дописі Ольга Голубовська, яка є провідним фахівцем в медичній галузі, зазначила, що сьогодні наш світ знаходиться на порозі серйозних викликів та вірусів. 

Нагадаємо, що раніше сайт "Коментарі" інформував про те як пов'язаний денний сон та коронавірус. Виявляється, що люди, які збільшили тривалість сну, менше хворіють на коронавірус. Про це розповіла Ольга Голубовська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини