Головна Новини Суспільство події Головнокомандувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород
commentss НОВИНИ Всі новини

Головнокомандувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород

Концепція нагородної системи була розроблена на основі національних бойових традицій

24 грудня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний підписав наказ про затвердження нової системи бойових нагород, яка, за його словами, акцентує національну мілітарну ідентичність. Про це повідомляє АрміяInform. Концепція нагородної системи була розроблена на основі національних бойових традицій та з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів України.

Головнокомандувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород

ЗСУ - фото з відкритих джерел

“Важливо докорінно змінювати наше військо, щоб воно повністю відрізнялося від супротивника та відповідало нашим історичним традиціям та сучасним європейським підходам. Попередня нагородна система була спрямована на мирний час і не враховувала війни. Ми ж маємо і вчасно вшановувати військовослужбовців за мужність і героїзм у боротьбі з російською агресією", — заявив Залужний.

Художник Олексій Руденко зазначив, що нагородна система силових структур, яка існувала на момент початку збройної агресії Росії, не була пристосована для заохочення під час бойових дій.

"У нас не було системи, яка дозволяла б без зволікання нагороджувати солдатів та офіцерів, які здійснюють подвиги у боротьбі проти збройної агресії", — пояснив він.

Нагадаємо, спочатку Канада відповіла відмовою щодо розширення військової місії в Україні, тепер і США не мають наміру відправляти своїх військових, щоб захистити країну від можливого вторгнення з боку Росії. США готові чинити Росію санкційний тиск, застосовуючи економічні санкції. Як передає портал "Коментарі", про це заявив президент США Джо Байден, спілкуючись із журналістами про підсумки переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє канал "CNN".

Байден зазначив, що офіційний Вашингтон не став переглядати позицію, яку дотримувалися ще раніше за США. Президент США нагадав, як про моральне, так і про юридичне зобов'язання США надати допомогу своїм союзникам по НАТО, якщо їм загрожуватиме якась небезпека. Водночас уточнив глава Білого дому, такого обов'язку США не мають перед тими країнами, які сьогодні не є членами Альянсу, зокрема, щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини