Головна Новини Суспільство події "Головний урок польської блокади - нам потрібні реформи, щоб витримати конкуренцію", - Кацуба
commentss НОВИНИ Всі новини

"Головний урок польської блокади - нам потрібні реформи, щоб витримати конкуренцію", - Кацуба

Український підприємець Олександр Кацуба розповів, які зміни потрібно зробити, щоб поляки їхали працювати в Україну, а не навпаки.

26 лютого 2024, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поляки бояться конкуренції з боку українського бізнесу, але із задоволенням беруть українців на роботу, вони готові протестувати проти українських товарів, але із задоволенням приймають українські інвестиції. Про це у своїй колонці пише підприємець і експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба.  

"Головний урок польської блокади - нам потрібні реформи, щоб витримати конкуренцію", - Кацуба

Український підприємець Олександр Кацуба

Експерт пише, що у Польщі й без урахування війни створені кращі умови для розвитку бізнесу та для інвестування, ніж в Україні. Це саме справедливо і для всіх інших країн регіону. Тому нам потрібно не тільки наздоганяти, але й випереджати ці країни за якістю інституцій та регулювання, а також за створенням інструментів, що сприяють інвестиціям. 

В першу чергу, на думку Кацуби необхідні інституційні зміни: судова реформа, мінімізація і максимальне спрощення митних процедур експорту — імпорту, мінімізація впливу держави на бізнес, захист прав власності, а також авторських прав і прав інвесторів. Крім того, треба створити систему спеціальних стимулів для малого та середнього бізнесу, а також будувати інфраструктуру для інвестицій — дешеві кредити та податкові пільги в перші роки існування для нових підприємств малого та середнього бізнесу, спрощені процедури підключення до електричних та інших інфраструктурних ресурсних мереж, будівництво за державної підтримки індустріальних і технопарків. 

Збудуємо такі умови для ведення бізнесу, інвестування, що не українці будуть їхати працювати та інвестувати до Польщі, а почнеться протилежний процес — повернення українців з Польщі до України та приїзд поляків на роботу до України, розмірковує експерт.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 лютого 2024, 13:21

Нам потрібно... Ніхто не каже які конкретні кроки треба робити. Так як втрати рахують: одні тільки вбитими інші поранених дають, в залежності, від того яка маніпуляція потрібна. Так і тут, наводити конкретні кроки це наражати себе на невдоволення корумпованої влади юдейців і великих власників юдейців. Тому, далі "великої стурбованості", руху нема. Та й розум вже не той, який був до початку нацизму Божого народу та бандерівщини з вишиванковим лахміттям гаслами мовою вірою у секту...


Новини