Головна Новини Суспільство події Головний опонент Орбана зібрався до Києва після атаки на Охматдит: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний опонент Орбана зібрався до Києва після атаки на Охматдит: деталі

Петер Мадьяр заявив, що хоче підтримати українських дітей, які постраждали від ракетного удару РФ

9 липня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Угорський опозиційний політик Петер Мадьяр заявив, що вирушить до Києва від імені партії ТІСА та всього угорського народу. Політик каже, що нібито він не може не приїхати до української столиці з благодійною місією з огляду на жахливий російський ракетний удар по дитячій лікарні в Києві. Як передає портал "Коментарі", про це Петер Мадьяр повідомив у Facebook.

Головний опонент Орбана зібрався до Києва після атаки на Охматдит: деталі

Петер Мадьяр. Фото: з відкритих джерел

"Немає дітей на війні. Вони не можуть протистояти цьому. Вони навіть не мали шансу вижити. Як батько я не можу інакше", – написав політик.

Він додав, що абсолютно всі угорці, незалежно від того, які погляди вони підтримують – праві чи ліві, спільно відкидають насильство та війну. Вони солідарні в тому, що здоров'я та безпека дітей – найважливіше. Саме тому, за словами Петера Мадьяра, йому прийшла ідея організувати надзвичайну гуманітарну акцію.

"За допомогою фонду "Медспот" ми доставляємо значну кількість медичного обладнання до місцевих лікарень, які його найбільше потребують. Від свого імені як фізичної особи пропоную Фонду 1 млн форинтів", – повідомив політик.

Варто зазначити, що багаторічний інсайдер угорської партії влади "Фідес" Петер Мадьяр увірвався на політичну сцену Угорщини в лютому, коли звинуватив уряд у широкомасштабній корупції та управлінні централізованою пропагандистською машиною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Угорщині під час виборів до Європейського парламенту правляча партія прем'єр-міністра Віктора Орбана втратила позиції. У країні може з'явитись новий політик, який має намір кинути виклик тривалому домінуванню нинішнього глави уряду.

Також видання "Коментарі" повідомляло – головний угорський опозиціонер Петер Мадьяр заявив, що не підтримує надання військової допомоги Україні. Проте додав, що згоден із правом України на захист своїх територій у війні проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини