Головна Новини Суспільство події Глава Укренерго розповів, чому не можна сховати енергооб'єкти "під землю"
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Укренерго розповів, чому не можна сховати енергооб'єкти "під землю"

Кудрицький розповів, чому основні енергооб'єкти не можуть бути перенесені під землю

28 червня 2024, 12:23
Поділіться публікацією:

Глава Укренерго Володимир Кудрицький у недавньому інтерв'ю роз'яснив, чому енергетичні об'єкти України не можуть бути заховані під землею для захисту від російських атак. Приховати такі великі об'єкти, як електростанції та підстанції, що займають великі території, неможливо.

Глава Укренерго розповів, чому не можна сховати енергооб'єкти "під землю"

Чи можна сховати енергооб'єкти "під землю": Кудрицький пояснив

За словами Кудрицького, можна сховати лише деякі дрібні елементи, але основні установки залишаться нагорі.

“Під землю можна сховати лише окремі елементи цих об'єктів, наприклад системи управління. Автотрансформатори ми захищаємо, не ховаючи їх під землю, бо це було б дуже дорого та довго. Ми робимо над ними накриття. Всю країну під землю не сховаєш, це теж треба розуміти. Треба підходити до питання інженерного захисту дуже прагматично та раціонально, – наголосив Кудрицький.

Також глава Укренерго зазначив, що навіть після влучення ракет, енергосистема здатна швидко відновитися завдяки запасним схемам живлення. Однак, є елементи, які складно та дорого замінювати, наприклад, генератори та турбіни.

"Такі елементи треба захищати або виключно системою протиповітряної оборони, або в комплексі із системами інженерного захисту, як ми робимо на своїх підстанціях. Коли тисячі ракет і дронів летять на об'єкти енергетики, неможливо очікувати, що нічого не вийде з ладу — пошкодження точно будуть". Наше завдання полягає в тому, щоб енергосистема незважаючи на це продовжувала функціонувати як єдине ціле", – наголосив Кудрицький.

Раніше "Коментарі" писали, що останніми днями українські соціальні мережі та медіа активно обговорюють зарплату голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького. Користувачі написали, що чиновник нібито заробляє близько двох мільйонів гривень на місяць. Однак у офіційному інтерв'ю Кудрицький спростував ці дані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини