Головна Новини Суспільство події Гімнасткам, які постраждали від сексуального насильства з боку лікаря, виплатять компенсацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Гімнасткам, які постраждали від сексуального насильства з боку лікаря, виплатять компенсацію

Постраждали понад 500 дівчат, серед них золоті медалістки Олімпійських ігор

14 грудня 2021, 05:30
Поділіться публікацією:

Понад 500 гімнасток у США постраждали у дитинстві чи підлітковому віці від сексуального насильства з боку колишнього лікаря збірної США з гімнастики Лоуренса Нассара – їм виплатять компенсацію у сумі 380 мільйонів доларів США. Про це пише американське видання The New York Times.

Гімнасткам, які постраждали від сексуального насильства з боку лікаря, виплатять компенсацію

Суд (фото з відкритих джерел)

Таку угоду уклали Федерація гімнастики США з Олімпійським та Паралімпійським комітетом Сполучених Штатів, завершуючи останню темну главу в одному з найбільших випадків розбещення історії спорту. Постраждали понад 500 дівчат, серед них золоті медалістки Олімпійських ігор Сімон Байлз, МакКейла Мароні та Алі Райсман.

"Але гроші ніколи не відшкодують шкоду, яку було завдано, і що пережили ці жінки, - сказала Рейчел Денхолландер, жертва насильства Насар. - Але в якийсь момент переговори повинні закінчитися, тому що цим жінкам потрібна допомога, і вони потребують її прямо зараз".

За словами Денхолландера, багато хто пережив злочинний знущання з боку Нассара роками співпрацює з Федерацією гімнастики й чекає компенсації, яка б допомогла сплатити дороге лікування їхнього психічного здоров'я. Гімнастки страждають від тривоги, депресії та посттравматичних стресових розладів. Деякі з них намагалися накласти на себе руки через насильство під виглядом лікування з боку Нассара.

Лоуренс Нассар — американський ґвалтівник і педофіл. Він працював лікарем у збірній США з гімнастики. Його злочини лягли в основу скандалу із сексуальним насильством у спорті. Спочатку його засудили 2017 року до 60 років позбавлення волі за зберігання дитячої порнографії. Згодом – до 175 років за сексуальне насильство над неповнолітніми (за сімома пунктами). У 2018 – ще на 125 років ув'язнення після визнання себе винним ще за трьома пунктами звинувачення у сексуальному насильстві.

Нагадаємо, в Австралії держава платитиме компенсацію жінкам та чоловікам, які пішли від домашнього тирана або аб'юзера. Сума виплат становитиме 5 тисяч австралійських доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини