Головна Новини Суспільство події "Геть Бенч!": під КМДА протестують заради звільнення ректора Київської академії мистецтв
commentss НОВИНИ Всі новини

"Геть Бенч!": під КМДА протестують заради звільнення ректора Київської академії мистецтв

Кияни вийшли на акцію із десятками плакатів із написами: "Геть Бенч", "Бенч, знай, брехня не пройде", "SOS Діти"

31 серпня 2021, 17:08
Поділіться публікацією:

У вівторок, 31 серпня, під Київською державною адміністрацією зібралися протестувальники, які вимагають звільнити ректора Муніципального закладу вищої освіти "Київська академія мистецтв" Ольгу Бенч. Як повідомляє видання "РеджіоНьюз", причина — начебто у наявності численних порушень.

"Геть Бенч!": під КМДА протестують заради звільнення ректора Київської академії мистецтв

Батьки учнів КАМ вимагають звільнити ректора Ольгу Бенч. Фото: RegioNews

Учасниками мітингу стали батьки учнів, які здобувають в Академії освіту. Як пояснюють представники зібрання, Бенч була призначена на посаду у 2018 році, і після цього навчання у закладі начебто перетворилося на просто нестерпне.

Кияни вийшли на акцію із десятками плакатів із написами: "Геть Бенч", "Бенч, знай, брехня не пройде", "SOS Діти" тощо. Також протестувальники повідомили про свої вимоги: звільнення Бенч з посади ректора, ініціювання комплексних перевірок роботи ректора та діяльності КАМ, повернення до Академії земельні ділянки для будівництва державної загальноосвітньої школи єдиним комплексом з академією.

”Геть Бенч!”: під КМДА протестують заради звільнення ректора Київської академії мистецтв - фото 2
”Геть Бенч!”: під КМДА протестують заради звільнення ректора Київської академії мистецтв - фото 3
”Геть Бенч!”: під КМДА протестують заради звільнення ректора Київської академії мистецтв - фото 4

До того ж, учасники мітингу прагнуть, аби було змінено статус МЗВО "КАМ" ім. М. І. Чембержі з муніципального на державний, що дозволить вивести заклад із підпорядкування Департаменту Культури КМДА до Міністерства освіти і науки України із наданням статусу "національний".

Зазначимо, що батьків учнів КАМ підтримав депутат Київради від "Слуги народу", голова Постійної комісії з питань промисловості, підприємництва та міського благоустрою Владислав Трубіцин.

"Я переконаний, що ніхто не має права нехтувати інтересами дітей та нищити заклад освіти! Разом із колегами ми обов’язково розберемося у цій "темній" історії, а учні будуть здобувати знання якісно, без упередженого ставлення та негативної обстановки в Академії. Якісна освіта — запорука успішного майбутнього громади та розвитку України", — написав він на своїй Facebook-сторінці.

Нагадаємо, Ольгу Бенч було призначено ректором МЗВО "КАМ" у 2018 році. Відтоді батьки учнів академії регулярно скаржаться на діяльність Бенч на чолі академії. Її ім’я, зокрема, з’являлося у скандалах, пов’язаних із нецільовим використанням бюджетних коштів, цькуванням та необґрунтованим відрахуванням учнів, а також начебто неправомірним відчуженням земельних ділянок КАМ тощо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини