Головна Новини Суспільство події Генштаб: ЗСУ відвоювали ще кілька населених пунктів на межі Миколаївської та Херсонської областей
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб: ЗСУ відвоювали ще кілька населених пунктів на межі Миколаївської та Херсонської областей

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей

5 травня 2022, 08:00 comments1570
Поділіться публікацією:

Завдяки успішним діям українських захисників вдалося поновити контроль та встановити синьо-жовтий прапор відразу в кількох населених пунктах на межі Миколаївської та Херсонської областей, які раніше були під окупацією. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Генштаб: ЗСУ відвоювали ще кілька населених пунктів на межі Миколаївської та Херсонської областей

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

У зведенні повідомляється, противник не полишає спроб активно йти в наступ на Донецькому і Таврійському напрямках. Для того, щоб обмежити ЗСУ в своїх діях ворог застосовує артилерію, авіацію, постійно наносить ракетні та авіаудари. На Донбасі ключовими для російської армії є просування по Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках. Проте всі спроби просунутися не мають успіху. Українська армія щільно тримає оборону. Схожа ситуація на Авдіївському та Курахівському напрямках, де ворог також активно обстрілює позиції ЗСУ.

Постійна участь у запеклих боях та величезні втрати суттєво виснажують ворожу армію. Як наслідок, частина військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу, після відведення до району відновлення, через значні втрати особового складу, відмовилась від подальшої участі у бойових діях на території України. Зазначені військовослужбовці перебувають у районі поблизу українсько-російського кордону та чекають на переміщення до російської федерації.

Підрозділи бойовиків 2-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, які знаходяться в населеному пункті Сватівського району Луганської області укомплектовані місцевими жителями з найближчих населених пунктів мають низький морально-психологічного стан, суттєві проблеми з озброєнням та засобами захисту і не готові до виконання завдань. 

Читайте також на порталі "Коментарі" – Білий Дім заявив, що поразка Росії у війні проти України вже незаперечна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини