Газу в сховищах достатньо: що відповіли в Офісі президента щодо ситуації в областях

Кирило Тимошенко заспокоює українців, зазначаючи, що газу достатньо

На Західній Україні збираються комісії ТЕБ і НС та обговорюють нестачу природного газу, який треба купити за непомірними цінами для соціальної сфери. Урядовці спростовують фейки щодо цієї теми. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко написав на своїй сторінці у Facebook, що газу в сховищах достатньо, а тому немає причини українцям панікувати.

Також він додав, що "ціна на газ на ринку дійсно зашкалює", однак уряд не залишив області без допомоги та встановив спеціальну ціну для лікарень, дитячих садочків і шкіл на рівні 16,8 грн/м куб. Тимошенко уточнив, що в 16 гривень 80 копійок включено податок на додану вартість та ціну транспортування.

Чиновник додав, що комісії ТЕБ та НС в областях обговорюють те, як подолати "технічні моменти" й прискорити підписання договорів з "Нафтогазом" на постачання газу до 15 жовтня.

Тим часом у Львівській і Хмельницькій областях повідомили про надзвичайні ситуації техногенного характеру регіонального рівня через нестачу газу для опалення установ й організацій, які фінансуються з боку держави.

Як повідомляв портал "Коментарі", на засіданні комісії ТЕБ і НС в Івано-Франківську обговорили питання відсутності газопостачання, адже за новою запропонованою ціною у 30 гривень суми для оплати опалювального сезону колосальні.

Також ми писали, що в Закарпатській області лише зазначили, що Меморандум, який підписали Кабмін, "Нафтогаз" й ОП про незбільшення ціни на цей енергоносій, не включає в цей перелік бюджетних установ, що беруть природний газ для опалення своїх приміщень.