Головна Новини Суспільство події Гарячий ТОП найкреативніших порушень на митниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарячий ТОП найкреативніших порушень на митниці

Правопорушники намагалися уникнути відповідільності різними способами

11 січня 2022, 19:42
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", підводячи підсумки року, який минув, Харківська митниця представила ТОП "креативних" випадків порушення митних правил за минулий рік, в яких порушники намагались приховати товари від пильного ока митників.

Гарячий ТОП найкреативніших порушень на митниці

Митниця. Фото: УНІАН

В бороді схованка для "травички"

Отже,  перше місце безумовно дістається молодику, який заховав згорток із "канабісом" у власну бороду та вирішив, що це дуже надійне місце. Але не для службового собаки Харківської митниці фокстерьєра Арчі, який відразу спрацював на громадянина. Довелось йому діставати з бороди згорток та  пояснювати, що "канабіс" він переміщував для власного споживання, але під час усного декларування не заявив про його наявність, бо мав надію проскочити митний контроль! Не вдалося...

"Попелюшка" з сюрпризом у туфельці

На другому місці  опинилась жіночка, яка  розіграла казковий сюжет  в пункті пропуску "Гоптівка".  Тільки в реальному часі замість кришталевої туфельки — босоніжка, в якій мандрівниця сховала згорток із забороненою речовиною, коли  прямувала з України до РФ смугою руху "піша хода".

"Марихуана" в трубі

Третє місце ми заслужено віддаємо водію, який сховав чотири поліетиленові згортки з "марихуаною" загальною вагою півкілограма під кузов автомобіля в трубу. Схованку виявив службовий собака митниці лабрадор Філ, який спрацював на одяг водія та авто. Коли митники детальніше оглянули транспортний засіб, то виявили в ньому схованку із "сюрпризом"  у конструктивній порожнині, а саме у металевому підсилювачі кузова, запаяному з обох боків у формі труби.

Замість біодобавки для тварин – героїн!

Четверте місце посідає винахідливий власник авто, який намагався провезти з РФ до України майже 3 кг забороненої речовини під виглядом біодобавки для тварин. Під час  митного огляду  біля місця водія, між сидіннями, був виявлений білий паперовий пакет   із  пакунком з кристалічною речовиною у вигляді порошку білого кольору, який має різкий запах. Громадянин повідомив, що зазначена речовина є біодобавкою для тварин.  Після застосування реагент тесту Sirchie NARK II встановлено,  що виявлена речовина можливо має вміст наркотичних засобів: героїну, морфіну та бупренорфіну.

Вологі серветки не по призначенню

На п’ятому місці опинилась  "креативна" схованка у вигляді вологих серветок, куди жіночка-мандрівниця сховала пакунок з "марихуаною". Службовий собака митниці фокстер’єр Арчі спрацював на особисті речі громадянки РФ, а саме на її рюкзак. В ньому митники і виявили вологі серветки, в середині яких був   пакунок з речовиною рослинного походження.

Автомобіль нашпигований цигарками

Шосте місце забрав собі водій, який нашпигував власне авто цигарковою “контрабандою” — у дверцятах авто, в порожнинах панелі приладів, під декоративними накладками, в зоні куліси, в панелі керування склопідіймачами, в салоні. Усього співробітники митного поста "Гоптівка"  виявили майже 2 сотні пачок цигарок найменуванням "ОРИГИНАЛЬНЬІЕ ХОРТИЦЯ КРАСНАЯ" та "ОРИГИНАЛЬНЬІЕ ХОРТИЦЯ СИНЯЯ", вироблених у м. Донецьк.

"Меломан"

Сьоме місце  віддаємо любителю музики, який сховав у музичну колонку "амфетамін".  Службовий собака Харківської митниці вівчарка малінуа на прізвисько Тайсон спрацював  на особисті речі пасажира автомобіля, який проходив митний огляд в пункті пропуску "Гоптівка". В результаті, у спортивній валізі було виявлено поліетиленовий пакет із  музичною колонкою  з написом "CLOCK SPEAKER". Після проведення демонтажу кришки пристрою, було встановлено всередині наявність непрозорого пакунку, в якому знаходився "амфетамін".

Паливний бак авто як схованка

Восьме місце посів громадянин, який "додумався" сховати автозапчастини у бак з пальним.  Під час митного огляду автомобіля, який рухався в напрямку РФ “зеленим коридором” в пункті пропуску "Гоптівка", співробітник митного поста відчув дуже різкий та сильний запах дизельного палива у салоні, що не є нормою. Тож було вирішено провести більш ретельний огляд.  Як результат, в баці для пального, який на момент здійснення митного огляду був наповнений пальним, і було виявлено запасні частини для сільськогосподарської техніки у кількості понад 30 одиниць.

Любитель антикваріату

Дев’яте місце отримав любитель предметів з ознаками старовини, який намагався вивезти до РФ старовинний годинник XIX сторіччя. На митному посту "Гоптівка" Харківської митниці під час митного огляду багажу громадянина РФ за допомогою рентгенівського транспортерного інтроскопу "RAPISCAN 624" було виявлено металевий предмет округлої форми. У сумці, серед одягу, виявили загорнутий у футболку чорного кольору кишеньковий годинник з ознаками старовини з металу жовтого кольору. На циферблаті були надписи:"PATEK PHILIPPE & cie", "GENEVE", а на тильній кришці "№164154 "PATEK PHILIPPE & cie", "GENEVE". На механізмі годинника зазначено: "Jan 13 1891".  Культурна цінність залишилась в Україні.

Закордонний Ромео

Десяте місце по праву віддаємо романтичному громадянину Німеччини, який намагався перемістити через митний кордон України незадекларовані ювелірні вироби у футлярах для прикрас. Мабуть віз їх для своєї обраниці... Співробітники митного поста "Аеропорт "Харків" Харківської митниці під час проведення митного контролю пасажирів авіарейсу "Дортмунд-Харків" за допомогою рентгенапарату “Rapiscan” виявили в багажі та ручній поклажі серед особистих речей  обручки з металу жовтого кольору загальною вагою 16,34 гр,  дві з них з різнокольоровими камінцями, браслет з металу жовтого кольору з білими камінцями вагою 60,17 гр, кольє з металу жовтого кольору вагою майже 95 гр, пояс з металу білого кольору вагою 230,16гр. Вартість предметів порушення зі слів громадянина склала 166 320,06 гривень. Участь “Ромео” така собі — ювелірні вироби вилучено для проведення подальшої експертизи, у відношенні його самого складено протокол.

В Харківській митниці закликають громадян дотримуватися усіх вимог митного законодавства України, адже робота, направлена на виявлення та протидію контрабанді та порушенням митних правил, триває.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в умовах кризи через коронавірус в Україні стали спливати нові факти про корупцію на митниці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини